Velence ugyan Thomas Mann óta a bűzös kipárolgásairól, pár évtizede pedig a turistaáradatról ismert, mégis ide vitette az RTL Klub Bence gazdát és párjelöltjét, Melindát a Házasodna a gazda szerda esti részében. A nyálas velencei gondolázás helyett sokkal nagyobb poénnak ígérkezett, hogy a beleznai Kondricz-szülők kihallgatták fiúk asszonyaspiránsát, az előző részben is bizonytalan Katát (ld. az alanti videót). Miután exférjével sarokba szorította szerencsétlen nőt, Annuska néni nekirontott a fiának, Tominak is, aki nem tud úgy udvarolni, mint az apja. Amellett kampányolt, hogy hagyja a vérbe Erikát, inkább Enikő neve mellett tegye le a voksot.

Szilveszter gazdának nem volt ekkora gondja, őt Réka és Viki felváltva ostromolta, hogy ugyan, valljon már szerelmet az egyik menyecskének. Tomiéknál eljött a nagy pillanat ezután, a gazda engedett az anyai nyomásnak, és Enikőt választotta. Annuska néni egy-egy ajándékkosarat nyomott a két pórul járt lány kezébe, akik közül Erika azért még odaszúrt egyet, mondván az idős asszony ne ítélkezzen már mások felett.

A műsorvezető Lilu András gazdát böködte a képzeletbeli vasvellával, hogy válasszon végre. Végül Marcsit elhullajtotta, Orsit továbbjuttatta. A velencei gerlepártól reménykedhettünk némi etyepetyében, de hullafáradtan feküdtek be a hotelszoba ágyába. Másnap egy kis kötelező városnézés után jött az éttermi jelenet és érzéseik megvallása. Zárásként András gazda egy helyi lagziba vitte el választottját, Orsit, hogy bemutassa őt vidám cimboráinak.