A Pfizer cég egyik amerikai laboratóriumából eltűnt a becslések szerint legalább 13-31 kiló aranypor, melyet kutatásokhoz használnak elsősorban - írja a Yahoo.  A tavalyi leltárkor még megvolt a nem kevés arany, idén viszont már nem találják azt.  A Missouri-i rendőrség nyomozást folytat az ügyben. Steven Lewis rendőrkapitány nyilatkozata szerint az aranyat lehet, hogy felhasználták, csak nem került be a leltárba, az is lehet, hogy valahová elpakolták, de a lopás sem kizárható.

A Pfizer nyilatkozata szerint, ők komolyan veszik az ügyet, és mindent megtesznek, hogy a hatóságok eredményesen tudjanak dolgozni.

A gyógyszertársaság nem hozta nyilvánosságra, hogy mire használták az aranyat, azt ugyanis több iparágban előszeretettel használják, beleértve az elektronikát és a fogászatot is. Egy 2004-es tanulmányban arról írtak, hogy az aranyat az ízületi gyulladások ellen is be lehet vetni, de emellett az autó - és textilipar is felhasználja.

Last month, contractors found $300,000 in gold dust inside a California home where they were installing a new air-conditioning unit.