Még mindig madárdal és napsütés van szmog helyett, meg lovak vágtája és a táj örökkévalósága. Ebben döntött ma Szilveszter gazda, és kiderülhet, mi lesz Sertéstenyésztő Tomival és Enikővel, és folytatódnak Pusztai Ember Bence és választottja kalandjai Velencében, és Palóc Tájszólás András és Orsi bimbózó szerelmét is láthattuk az első lépésektől kezdve.

Először Orsi büszkélkedett el az anyjának, hogy már ő van egyedül a tanyán, de már jön is a dráma: még nem érzi, hogy szerelmes, nem jönnek az érzelmek, de nagyon szép a táj.
Közben Tomi elvitte egy ismeretlen, de szintén nagyon szép helyre Enikőt, aki fel is tette a legfontosabb kérdést: együtt alszanak-e majd Tomival? A férfi természetesen gondolkodás nélkül igent mondott, és nagyon úgy néz ki, hogy ő lesz Horvátország legboldogabb embere pár napig.

Melinda és Bence ezen már túl van, egymás karjaiban ébredtek. “Megtörtént, aminek meg kell történnie. Nagyon jól éreztük egymást” – mondta élményeit Bence, és igaza volt, mivel Melindának az is feltűánt, hogy pasijának fontosabb a mellette lévők boldogsága, mint a sajátja. Ebből mi arra következtetünk, hogy Bence tényleg nagyon jól teljesített, úgyhogy semmi nyoma sem maradt a disznók okozta sérülésnek. “Az érzések fokozódtak, erősödtek” – bölcselkedett Melinda.

Lilu megérkezett Szilveszterékhez, akik épp édeshármasban ebédeltek, de a férfinak most már választania kell, hiszen nem lehet örökké két nőt etetni. Viki el is mondja, hogy ő nagyon örül Szilveszternek, tudna vele egy hullámhosszon lenni, Réka viszont nem tud érzelmekről beszélni, de amúgy jól láthatóan stramm férfinak tartja a gazdát. Szilveszter csak a szívére hallgatott, ezt már az elején leszögezte. “Érzelmek vannak bennem” – adta ki az előzetest.

András életében először ment el Bécsbe, ahova méltó módon öltözött fel, és piros ujjatlan pólóban mutatta meg karjait a tudatlan osztrákoknak. Orsi igazin kozmopolita nőként kalauzolta a férfit, aki nagyon meglepődött rajta, milyen sok ember van ott. A nőnek ez annyira nem is tetszett persze, ő irányításra és erőre vágyik.

Vissza Tiszajenőre, ahol kiderül a legfontosabb: Szilveszter gazda Rékát választja, aki nagyon hálás ezért, nagyon izgult, és valószínűleg számolja a perceket, amikor először elmehet a plázába vagizni új pasijával. Viki már nem ennyire boldog, bár nem is törik össze igazán Szilveszter választásától, az egészet kevesebb, mint egy perc alatt sikerült elhadarni, hogy talán inkább maradjanak barátok. A gazda egy igazi úr, még a csomagokkal is segít, Réka pedig annyira megszerette vetélytársát, hogy talán ő a legszomorúbb, amiért kettesben maradnak a tanyán.

Na mi volt?

Enikő és Tomi gazda megérkezett Horvátországba, ahol szép az ég, de Tomi szerint csak az számított, hogy Enikőnek szép a szája. “Amikor megláttam a Tomit félmeztelenül, alapvetően láttam azt, hogy nem egy Adonisz. De rosszabbra számítottam, jól néz ki. Az első forró csók tényleg forró volt, nagyon jó ksi ajka van. Bizsergető” – mondta először élményeit a nő.“Megmutathattam azt, milyen férfi is tudok lenni, ha akarok” - örömködött Tomi is, bár arról nincsenek pontos infók, hogy csak diákcsemege volt, vagy tényleg lezavartak egy dugást mát az első közös éjszakájukon.

A vártaknak megfelelően Andrásnak biztosan nem sikerült semmi, dehát ő egyenes ember, ezért nem is zavarta. Orsi érezte, hogy pasija megsimogatta, de ennyi. Mindezt amúgy egy nagyon híres kávézóban beszélik meg, amiről András látja is, hogy híres, mert úgy néz ki. András jól láthatóan nagyon kapart, de választottja egyszerűen nem hagyja érvényesülni, ami miatt a férfi története az egész műsor egyetlen igazán szomorú részévé vált, hiszen az már az előzetesből is kiderült, hogy másodszorra is meg fogja szívni.

Réka sem túl boldog, mert nem tudja, mit fog csinálni Szilveszter mellett a tanyán, ráadásul barátai sincsenek ott. Nekünk erős a gyanúnk, hogy a megoldás a semmittevés lesz végül, de egyelőre minden teljes embert kíván. Szilveszternek már vannak tervei: szerinte Réka neki fog segíteni a munkában, és mivel minden nap jár szinte Szolnokra, ezért majd ott kiteszi edzeni, aztán felveszi, ha elintézi az ügyeket. Réka mindenesetre dolgozni akar, hiszen karrierje is van otthon, hiszen aerobic oktató volt egy általános iskolában, ezt nyilván nem akarja feladni a szarlapátolásrért.

Visszatértünk szegény Andrásékhoz, ahol sor kerül a tisztázó beszélgetésre. Kiderült, hogy Orsi a falusi életet akarta kipróbálni, és köszönte a lovaglást meg a lagzit, de az ezekhez tartozó férfi már nem kell neki. Ebből már nem lesz több, Andrásnak ez egy újabb csalódás, a ő a sokatlátott férfiak sztoikus nyugalmával fogadja az újabb tragédiát. “Nem kis dolgok zajlottak le benne, azért három nőből nem jött össze egyik sem” – összegezte a történetét András.

Szilveszter és Réka helyzete sem túl jó, mert a macsó külsejű férfi törődésre és szeretetre vágyik. Elmondása szerint magányos, mert egész nap a traktorban ül egyedül, este pedig nézi otthon azt a kurva tévét.

Ezzel záródik a műsor, de jövő héten sem maradunk izgalmak nélkül: Bencének el kell döntenie, mit érez pontosan nőjével, Szilvesztert megrémíti, majd, hogy mennyire hullámzó Réka érzelmi szintje, Tomi pedig megmutatja a szüleinek a horvát nyaralásokról készült videókat, amin minden bizonnyal nagyon jókat fognak kacagni.