A VIVA tanyasi realityjének hetedik epizódja a műsorvezető Sanyóca fantasztikus hírével kezdődik, mivel elmeséli a többieknek, hogy Fluorral cserepezniük kellett, és bár unalmas volt (igaza van), de legalább szereztek olyan lapokat, amikkel reklámozhatják a mátranováki szuperkoncertet. Szépen fel is fújják festékszóróval a nagy hírt, bár arról nincs hír, pontosan melyik ólból sikerül hozzájutniuk a festékszórókhoz.

A promónak itt nincs vége, Odett, Iszak Eszter és Eckü a szamárral együtt szóban zaklatta a helyieket a koncert hírével, a legérdekesebb húzás viszont mégis az volt, hogy a szamáron ülő Odett hátára is ráraktak egy plakátot, amin ő Sonkás Odett néven szerepelt a fellépők közt. Ezen természetesen felháborodott, hiszen ő komoly és érett nő: “El elhet nálam érni, hogy kiboruljak, és vége lesz a világnak” - mondta a kiborulásában néha beszédképtelenné váló Odett.

Közben kitalálják, hogy az amúgy is célközönségként szolgáló általános iskolában akár hangszereket is kérhetnének a nagy bulihoz. Iszak Eszter itt kifezti a magvas gondolatot, ami szerint ez azért fantasztikus ötlet, mert az élő zene nagyon megy vidéken. Simon Gusztáv, a helyi iskolaigazgató persze semmit nem ad ingyen: ha citera kell, akkor tartsanak egy rendhagyó énekórát.

Csakhogy tetőznek a gondok: mivel hőseink megunták a szamarat, vissza akarják cserélni a robogóra, ám a tulajdonos követeli a pénzét, mert ebben egyeztek meg. Itt Iszak után Odett vidékizik egy akkorát, amekkoráért egy keményebb keleti kocsmában már repülnének a poharak: “Vidéken az emberekben szerintem még bennük van az összetartás és a betyárbecsület. Itt a kimondott szónak mindig lesz értéke” - mondta ezt a szép gondolatot arra az esetre felhúzva, hogy egy furán kommunikáló öreg bácsi nem hajlandó neki visszaadni a zálogban otthagyott motort.

A tanyára visszatérve eljön a pillanat, amikor Gyula bá is bekeményít: először az összetört cserepek miatt leborotválja Sanyóca emblematikusnak szánt arcszőrzetét, ami után Eckü egyszerűen raptorképű kancsókaként jellemzi, utána Iszakkal együtt elküldte juhokat nyírni. A modell kissé nyögvenyelősen végzi a feladatot, mert fél, hogy kibuggyan a juhok bele, de szerencsére Gyula bá megnyugtatja, hogy a hátsó combján valószínűleg nem fog.

Az igazi bréking mégiscsak az, hogy elkezdenek dalt írni a szereplők, itt fantasztikus előadást tartanak róla, hogy milyen motiváló ez a környezet, miközben szólnak az egy ideje már hallható végeredmény alapjai. Sőt, ha már zenészek: elmentek megtartani a rendhagyó énekórát, ami leginkább abból állt, hogy Fluor megtanítja a tornateremben összegyűlt 80 gyereknek a felvételek idején még nem teljesen unalmassá vált Gangnam Style-hoz készített táncot, Eckü brékelt egy kicsit, Odett pedig háttérbe vonul. Ez utóbbi különösen azért érdekes, mert ő tud egyedül énekelni a trióból, szerencsére a Mizuba azért beszállt. A lehengerlően izgalmas történet itt vonult szünetre, de ha minden igaz, jövő héten megtudhatjuk, mit csinálnak a férfiak a kocsmában, és még egy disznót is leölnek majd!