A Kardashian klán minden márkájának K betűs nevet választ, így volt ez sminkvonaluk esetében is: az lett a neve, hogy Khroma. Elég hülye név, ráadásul nem is valami nagy ötlet: egy brit anya, Jay Wiley azt állítja, tőle nyúlta le a sminktermékek nevét Kim Kardashian, az ő kozmetikai cuccainak ugyanis az a márkaneve, hogy Kroma. Igen, csak egy H a különbség.

Wiley azt állítja, küldött egy adag sminket Kardashianéknak, hátha felkenik magukra és így reklámozzák termékeit, erre piacra dobták saját cuccaikat – írja a Sunday Mirror. Wiley kiborult, mivel már két éve azon dolgozik, hogy ismertté tegye saját márkáját, erre a realitycelebek még a betűtípust is lenyúlják.

„Olyan keményen dolgoztunk ezen és most úgy néz ki, hogy elveszik a márkanevet. És még ugyanazt a betűtípust is használják a csomagoláson! Azt hiszik csak úgy hagyni fogom? Tudom, hogy ők egy strandon fekszenek épp és fotózgatják magukat, ez a gépezet, ami életben tartja őket, de nem adjuk fel!” – mondta Wiley a lapnak.

Ön szerint kitől lopott Kardashian?

A nő ha kell, az amerikai bíróságra is elviszi az ügyet, szerzett már angol és nemzetközi ügyvédeket is. Kardashianék ügyvédeivel nem sikerült megegyezniük, és valószínűleg gyorsan be akarják jegyeztetni Amerikában a Khroma márkanevet, hogy ne lehessen azt elvenni tőlük. Úgy becsülik, évi 40-50 millió dollárt fognak kiszedni a márkából. De nem csak a Kromának gyűlt meg a baja a celebekkel: az amerikai Chroma Makeup Studio márka is perelni fog, és valószínűleg a bejegyeztetést is meg fogja nehezíteni, hogy létezik már egy ugyanolyan hangzású márkanév.