Nyilvánosságra hozták a 2013-as Oscar-díjra esélyesek listáját. A legjobb női főszereplő díjáért Naomi Watts, Jennifer Lawrence, Jessica Chastain, Emmanuelle Riva (a valaha volt legidősebb Oscar-esélyes nő) és Quvenzhané Wallis versenyeznek, legutóbbi csupán 9 éves.

A férfi színészek elismerését Bradley Cooper, Daniel Day-Lewis, Hugh Jackman, Joaquin Phoenix és Denzel Washington közül viheti haza valaki. Anne Hathaway is kicsit abbahagyhatja a sírást, mert legjobb női mellékszereplő kategóriában jelölték (igaz, meg kell küzdenie például Helen Hunttal, Sally Fielddel és Amy Adamsszel), és így van esélye Oscart szerezni, ha megbocsátják neki a muffvillantást. A férfi mellékszereplők közt ott van Philip Seymour Hoffmann, Tommy Lee Lones és Robert De Niro is.

A legjobb film vagy a Nyomorultak lesz, vagy az osztrák-német Amour. Esetleg Az Argo-akció, netán A messzi dél vadjai. Vagy a Django elszabadul, Tarantinotól. Esetleg a Pi élete, a Lincoln, a Napos oldal, vagy a Zero Dark Thirty. A díjátadó gálát február 24-én tartják, a további kategóriák jelöltjeiért ide kattintson.

A jelöltlistát egyébként Seth Macfarlane és Emma Stone (tudják, a legjobban öltözött celebnő) hozták nyilvánosságra. Utóbbi egyébként jelölt a Ted című filmje egyik betétdala miatt, és azzal (is) viccelődött, hogy bár az Amour osztrák film, de igazából osztrák-német koprodukcióban készült, márpedig mindenki emlékszik arra, mi származott már ebből az együttműködésből. Igen, Hitler.