A Stáb a tanyán utolsó részének minden dráma és probléma lezárásának kellett volna lennie, de a VIVA talán kissé kicseszett magával azzal, hogy az eddigi 10 rész során egyetlen olyan konfliktust sem generált, ami miatt izgulni kellett volna. Így az utolsó fél órának meg is kellett alapozni egy balhét, és lehetőleg le is zárni, amit azzal oldottak meg, hogy a mátranováki művelődési házas nagy bulira készülő pogácsákat Fluor, Eckü és Sanyóca egy emberként hagyta ott készülés közben. Így szegény Iszak Eszterre és Odettre hárult a nagy meló, a férfiak közben széttúrták a ruhákat, felpróbálták őket vicces grimaszokkal körítve, ezzel a jelenettel végleg csúcsra járatva azt az érzést, hogy valójában egy osztálykirándulást mutatnak be a készítők.

A veszekedés persze összejön, hiszen Odettnek sokkal kevesebb is elég volt ennél egy kis panaszkodáshoz. “Egyetlen egy dologra vagyok háklis, de erre gecire” - sípoltatta ki magát az énekesnő, de még Iszak Eszternél is elgurult a gyógyszer, elmondása szerint kibaszott mérges lesz, ha meglátja, hogy valaki hozzányúl a bugyijaihoz. Az egész műsor legjobb részének számító gyűlölködés végül eljelentéktelenedik gyorsan, hiszen indul a finálé, és elkezdődnek a bocsánatkérések is.

A zárástól megkapjuk azt, amit vártunk: minden nagyon jó, a polgármester asszony még fénytechnikát is ad ajándékba, mert meg akarja hálálni, hogy ilyen jól felpörgették a szereplők Mátranovák életét, Sanyóca ízlésesen még az első performanszuk előtt közli, hogy nekik itt pénzre van szükségük, úgyhogy a nagyjából 12 év átlagéletkorú gyerekek jól le is húzzák a szüleiket, hogy ki legyen fizetve a szereplők által ellopott motor. A legdramatikusabb rész az volt, amikor mutatta a kamera, hogy a Gyula bától lopott Simpson alkalmi tulajdonosa ott vár a községháza mögött, és karba tett kézzel várja, hogy megkapja a pénzét, amit azért a szamárért vár, amit visszaadtak neki. Biztos valami helyi törvényről van szó.

A végén persze sikerült összekunyerálni a pénzt, végül kicsit kevesebb is elég, Gyula bá visszakapja a Simpsont, mindenki kifejti, mekkora élmény volt számára ez a pár nap, amit Mátranovákon tölthetett, aztán a gazda még elmondta a végén, hogy mindenki maradjon inkább a zenénél, majd a műsor legőszintébb pillanataként jól seggberúgta a férfi részleget, amivel el is lett búcsúztatva ez a felejthetetlen 11 rész.