Brit újságírók keresték fel Harry herceget Afganisztánban, és ha már ott voltak, a TMZ szerint meg is kérdezték őt a nyáron nagy botrányt kavart pucér fotókról. Harry sajnálkozva nyilatkozta a következőket: "Valószínűleg kellemetlen helyzetbe hoztam magam, kellemetlen helyzetbe hoztam a családom, kellemetlen helyzetbe hoztam más embereket". Ugyanakkor látszott Harryn, hogy fel van háborodva, hogy egy magánszobában sincs magánélete, ami szerinte "elfogadhatatlan". Hozzátette, barátai kiálltak mellette, de az eset így is rávilágított, hogy olykor "túl sok katonaság van bennem és nem elég hercegség".

Harry augusztusban keveredett kellemetlen helyzetbe egy Las Vegas-i hotelszobában, ahova lányokat hívott fel barátai mellett. Vetkőzős biliárdot játszottak, Harry pedig veszített, és vetkőzött. Erről kép is készült, amiből az idei év legnagyobb királyi botránya lett Katalin hercegné lefotózott melle mellett.

Harry később kiment Afganisztánba, hogy másodszor is Apache helikopterről támogassa a szárazföldön a tálibokkal harcoló brit csapatokat. A Daily Mail szerint azóta már embert is ölt. Most épp Cipruson van, és készül hazatérni Nagy-Britanniába hosszú hetekre. Az interjúban kifejtette még, hogy bátyja, Vilmos féltékeny rá az afganisztáni misszió miatt, ő viszont alig várja, hogy nagybácsi lehessen.