„Michael Kiok, és partnere, Cissy az utóbbi hét évben meghitt párkapcsolatban éltek, ami nem lenne annyira érdekes, ha Cissy nem egy kutya lenne" – kezdi tudósítását a német Local a pénteki berlini tüntetésről. A Potsdamerplatzon azért jelent meg pénteken az ismeretlen létszámú zoofil csoport, mert a német törvényhozás megtiltotta az állatokkal folytatott szexuális aktust, vagyis a bestialitást, a jövőben pedig akár 25 ezer eurós (több mint 7 millió forint) pénzbüntetést kaphatnak érte az elkövetők.

Kiok szerint az új törvény méltánytalan. „Mintha bűnözők lennénk. Mindez a fanatikus állatvédők miatt, akik azt hiszik, bántjuk az állatokat. [...] A legfelsőbb bíróságig fogunk menni az igazunkért." Elmondása szerint sem ő, sem a vele együtt demonstráló férfibarátai sem deviáns állatkínzók, ellenben a ZETA tagjai. A rövidítés a Zoofilek együtt a toleranciáért és felvilágosodásért nevű szervezetet takarja, amely rendszeres lobbizik azért, hogy elfogadják az ember-állat kapcsolatokat. „Az évekig háziasított állatok az embert a falka részének tekintik – onnan pedig már nem nagy lépés a szexuális partnerré válás" – írják egy szórólapon.

Kiok szerint nem lehet bűncselekményről beszélni abban az esetben, ha egy állat, amely elég erős ahhoz, hogy megvédje magát az emberi szexuális közeledéstől, boldogan aláveti magát. Igaz, Cissyvel eleinte voltak problémái, de csak azért, mert egyébként macskákat is tart.

Oliver Bordinski, egy másik tüntető szerint maga „a német kormány hamisít statisztikákat, hogy elérhessék bestialitás-ellenes céljaikat. Mindez csak propaganda. Állítólag évente 500 ezer állat hal bele szexuális visszaélésbe, ami teljesen nonszensz.” Úgy véli, a zoofilekről mások azt hiszik, hogy szexuális kellékekkel kínozzák az állatokat, ami „a világ legnagyobb hazugsága. Szexuális kisebbségként a diszkrimináció áldozatai vagyunk, ezért bíróságra visszük az ügyet." Az eseményen ellentüntető is megjelent, az összlétszámról fogalmunk sincs.  Képet az eseményről itt láthat.