Rabok mentettek ki három fiút egy patakból

2013.02.01. 16:55

Elítéltek mentettek ki három kisfiút egy amerikai kikötő patakjából, mert véletlenül beleestek – írja a New York Daily News. A 8, 10 és 16 éves fiúk éppen kajakoztak a megáradt Salmon-patakban, amikor járművük felborult, ők pedig a vízbe estek. A fiúk üvöltésére felfigyelt három elítélt, akik éppen a közeli parkban végezték felügyelet alatti karbantartói munkájukat.

„Először azt hittük, néhány gyerek csak úgy visítozik, aztán megláttuk a fejüket a vízben és a felborult kajakot. Folyamatosan süllyedtek, úgyhogy nem késlekedtünk" – mondta az egyik elítélt, Nelson Pettis, aki rögtön a vízbe ugrott és a patak közepén lévő homokos dűnére evickélt a gyerekekkel.

Társa, Larry Bohn is utána ugrott, hogy segítsen kimenekíteni a gyerekeket a partra, míg a harmadik megmentő, Jon Fowler a csónakot állította fel, és segített a 10 éves kisfiút bevinni a kórházba.

„Attól, hogy börtönben vagyunk még nem vagyunk rossz emberek" – mondta Bohn, akinek köszönhetően a gyerekek komolyabb sérülés nélkül megúszták a balesetet. A három elítéltet egyébként kocsilopásért és kábítószer-birtoklásért csukták rács mögé, arról egyelőre nincs hír, kapnak-e engedményt hőstettükért. A gyerekek szülei ettől függetlenül nagyon hálásak, így a közeljövőben a családok meglátogatják a megmentőket a börtönben.

KPTV - FOX 12