Alig szusszantunk egyet a Voice után, máris itt A Nagy Duett, amit a Super TV2-n indított el a csatorna, meglepő módon a vasárnapi családi filmek idejében. A tavalyi év egyik sikerműsorát idén is Liptai Claudia és Till Attila vezetik, és rögtön a főcímben Liptai erősen dekoltálva énekelte, hogy neki férfi kell. Erről nincsenek kétségeink. Laza váltással az Orion űrhajó belsejében találtuk magunkat, rózsaszín díszletek közt, ahol is bemutatták a versenyzőket. Talán az élő adás izgalma tette, de sikerült a képet és a hangot csúsztatva adni, így egy darabig azt hittem, Szandit Szinetár Dórának maszkírozták. Tilla vagy megfiatalodott, vagy levágatta a haját, de az is lehet, hogy tévét kell cserélnem, mindenesetre a ráncai mintha eltűntek volna. Liptai pedig elfelejtette bevenni a torokgyógyszerét, kép nélkül teljesen Hegyi Barbarás volt, igaz, utóbbi ritkán ennyire maníros.

A zsűriben Dobrády leg-leg-leg Ákos, Balázs Klári és a teljesen értelmezhetetlen Kasza Tibor foglalt helyet. Az ítészekről egy-egy kisfilm is készült, aminek hallgatása során arra kaptam fel a fejem, hogy valaki azt búgja Kaszáról: "Imád női lábakat fotózni, akikkel utána együtt is él". Egészségére. A szerepek leosztva, Dobrády a szakma, Klárika a cukimuki, Kasza meg azt csinálja, amit szokott. Beszól.

Erős kezdéssel Görög Zita és Pataky erős marok Attila robbant a színpadra, akik erőteljesen áthangszerelték Geszti Áj Láv Jú-ját. Az egy dolog, hogy elszúrták a ritmust, így legalább nem derült ki egy darabig, hogy Görögnek mennyire nincs hangja, Patakynak meg igen rosszul állt a rap, csakúgy mint a hasig kigombolt kockás ing, a baseball sapka és a napszemüveg.

Durva váltással Szinetár Dóra és Dopeman perdült a színpadra, akik cha-cha-chára ropták. Bár Szinetárnak van hangja, ez sajnos nem derült ki, vagy az öltönyös Dopeman nyomta el, vagy a fene tudja, mindenesetre jó volt, hogy vége lett a kínos produkciónak, még akkor is, ha Klárika rögtön szerelmet látott a duettben.

Nahát, Erdélyinek jó hangja van

Biztos van az az összeg amiért az ember hülyét csinál magából – így lehetett vele Zsidró Tamás is, akiről legalább 220-szor mondták el, hogy mesterfodrász. Partnerül Szandit kapta, aki próbálta menteni a dolgot, de van, amit nem lehet. A 20 évesnek öltöztetett Zsidró, és a bőrben feszítő Szandi mögött a No comment tánciskolásai próbáltak valami értékelhetőt bemutatni. Kevés sikerrel. Ja, a Neoton Família 220 felett című számát reprodukálták. Liptai Claudia a szám végén úgy kapkodta a levegőt, mintha ő énekelte volna végig a dalt, vagy sprintet futott volna a sminkszoba és a stúdió közt – mindenesetre erősen lihegve kérte fel a zsűrit a pontozásra.

Végső csapásként a reklámban naná, hogy Zsidró köszönt vissza, aki bőszen magyarázta a népnek, hogy mit vegyen, hogy szép haja lehessen. Ezek után kellemes meglepetés volt a látszólag az utcáról beesőErdélyi Mónika és Gáspár Laci kettőse, akik a Shoop Shoop Songot énekelték. Egyrészt a továbbra is háziasszonynak kinéző Erdélyinek jó hangja van, másrészt Gáspár Lacival sikerült egymásra hangolódniuk, vagy mi, mindenesetre ők legalább láthatóan élvezték a dolgot.

Ehhez képest  Détár Enikő egy Adidasba öltöztetett korosodó tánctanárnak nézett ki, Kovács Lázár eleganciája viszont a '20-as éveket idézte meg Weill Mack the Knife-jával. Bár Détárból megpróbáltak kihozni mindent, amit lehetett (amennyiben ez a mélységes mély dekoltázst és a flittereket jelentette) a zongora erőteljesen elnyomta a hangjukat, ami nem is baj, hisz Marianne Faithfull vagy Ella Fitzgerald voltak az előképek. Ami nem megy, azt meg minek?

Szabó Győző inkább szavalt

Ne aggódjanak, Szulák Andrea hangja viszont még mindig nagyon jó, kerüljön bárki és bármi mellé, igaz, Papp Gergő és Elvis Presley közt párhuzamot vonni kicsit erősnek tűnt nekem, így gyorsan lelassították a Hound dogot, hogy ne legyen totál bukta az egész. Papp Gergely fogai viszont szép fehéren villogtak. A sokat fogyott Király Linda, aki meglepő módon szintén bőrben lépett a színpadra, jó párost alkotott Szabó Győzővel, aki az I can get no satisfaction-t énekelte, vagy inkább szavalta el, tette ezt viszont talpig pasiként. Mondjuk a piros bőrdzseki neki sem állt túl jól. A zsűri pont azt mondta, amit egy testetlen hang a fülükbe súghatott, nem is okoztak meglepetést.

Gesztesinek és Csézynek sikerült ülve végigénekelni Presser Nagy utazását, amit Gesztesi súlyát nézve nem is csodálunk. A zsűri nem értékelte túl magasra a számukat, pedig hangilag talán ők voltak a legtökéletesebbek, és Liptai azt is kinyögte, hogy "a gyerekünk miatt szavazzatok rájuk" - még jó, hogy azt nem tette hozzá, hogy kell a pénz, sokba van a büdös kölök. A szintén krónikus fogyózó Cseke Katinka és Kökény Attila Máté Pétertől énekelte a Majdnem szerelem volt-ot, kb. akkora átéléssel, mint amikor az ember két kiló húst kér a Lidl-ben. Az éles szemű Kaszának rögtön feltűnt a kémia hiánya, Klárika pedig szakmai tanácsokkal látta el az "amatőröket".

Nehéz volt elhinni, hogy sikerül két és fél órára kihúzni a műsort, de igen, Tilla és a mély hangú Liptai egy emberként könyörögtek a szavazatokért, etaponként legalább tízszer. Utolsó párként Bangó Margit és Lakatos Márk debütált, akik jó párosításnak bizonyultak. Könnyedén, nagy élvezettel adták elő a Pálinkadalt. Bangó Margitnál természetes, de Lakatos  jó hangja meglepetés volt, ráadásul látszott róluk, hogy lubickolnak a játékban. A közönség és a zsűri is hasonlóan gondolhatta, Kasza egyenesen 10 pontot adott nekik.

Amíg a műsorvezetők a tévénézőket szavazásra bíztatták, Radics Gigi Tóth Verával  egy Whitney Houston számot adott elő, az énekesnő halálának egy éves fordulóján. Jó lett volna, ha a fantasztikus fekete hangú Tóth Verát szűk nadrág és fölül buggyos, bő ujjú tunika helyett előnyösebb ruhába öltöztetik, biztos találtak volna megfelelőbbet a TV2 jelmeztárában. Így Tóth megjelenése erős kontrasztot alkotott Radics Gigivel. Alig 10 percet kellett várnunk arra, hogy kiderüljön: Pataky Attila és Görög Zita távozik a műsorból.