Továbbra is minden rendben alakul a február 14-én született kiselefánttal - tette közzé a Fővárosi Állatkert a honlapján. "Az ormányos apróság nagyokat evett, majd anyatejtől maszatos pofival nyugodtan aludt. Az elefántbébi emésztése is rendben van, az elfogyasztott anyatej a megfelelő módon távozik is" - írják.

"Időközben az a probléma is megoldódott, hogy a kicsi kezdetben mindig csak Angele jobb oldali emlőjéből táplálkozott. Ez hosszabb távon nem lett volna szerencsés, hiszen a másik emlő így akár be is gyulladhatott volna. A biztonság kedvéért a gondozók fejtek is ki belőle némi tejet akkor is, amikor a kicsinek már nem volt szüksége külön segítségre. Azóta az apróság a bal emlőt is felfedezte, így most már emiatt sem kell aggódni".

Az állatkert továbbra is türelmet kér minden érdeklődőtől, hiszen most a kiselefánt egészsége a legfontosabb. "Ebben a hideg időben semmiképp nem engedhetjük ki a picit a kifutóra, a belső férőhelyen kell maradnia. Ha majd beállt a kis család életritmusa egy kiegyensúlyozott kerékvágásba, megteremtjük a feltételeit, hogy a nézőközönség is láthassa őket. Senki nem fog lemaradni az élményről, hiszen egy kiselefánt nem nő meg nagyon gyorsan. Ha most kellőképpen vigyázunk rá, remélhetőleg sok-sok örömteli pillanattal ajándékozza meg az állatbarátokat."