Kristen Stewart, hollywoodi színésznő áll annak a listának az élén, amelyen olyan színésznők szerepelnek, akikre a férfiak nem igazán vágynak. Stewart nyerte meg az angol férfiak körében folytatott szavazást, aminek az volt a célja, hogy megtalálják a legkevésbé szexi színésznőt, így olyanokat körözött le, mint a lóarcú, csontos térdű Sarah Jessica Parker, vagy az egyre jobban szétfolyó vonásokkal rendelkező, balhéiról hírhedt Lindsay Lohan.

A MenKind.co.uk weboldal által rendezett szavazáson persze nemcsak hollywoodi színésznők szerepeltek, igen előkelő hatodik helyezést kapott a Narancsvidékből ismert Mischa Barton, míg Tilda Swinton a kilencedik lett. Stewartot - akinek románcát filmbéli és valóéletbeli partnerével, a holdkóros kinézetű Robert Pattinsonnal egy kisebb fellángolás szakította félbe, ami közötte és Rupert Sanders rendező között történt - legutóbb az Alkonyat-filmek utolsó felvonásában, a Hajnalhasadás második részében láthatták, akik kíváncsiak voltak a rétestésztaként elnyújtott, szenvelgéssel és közhelyekkel telezsúfolt vámpírregényre.

A felmérést az idei Oscar-gála előtt készítette a MenKind.co.uk, aminek szóvivője így beszélt a szavazásról: "A szavazásunk egy igen izgalmas kérdésre adott választ: mit gondolnak az angol férfiak a vonzónak kikiáltott színésznőkről. Az eredmények azt tükrözik, hogy a legtöbb színésznő közel sem olyan szexi, mint amilyennek a filmipar megpróbálja eladni őket. Elegünk van már az illékony és szeszélyes jégkirálynőkből. Nem akarunk több, egészségtelenül sovány színésznőt látni a filmvásznon."

És hát íme az első 10 antiszexi nő:

1. Kristen Stewart

2. Sarah Jessica Parker

3. Lindsay Lohan

4. Denise Richards

5. Kirsten Dunst

6. Mischa Barton

7. Hilary Swank

8. Lucy Liu

9. Tilda Swinton

10. Uma Thurman