Uhrin Benedek házát májusban elárverezik

2013.02.28. 07:20 Módosítva: 2013.02.28. 08:29

Uhrin Benedek és gondozására szoruló fia tavaly Budapestre költözött, egy társasházi lakásba. Mint a Blikk írja, a nyugdíjas énekest átverték: az ingatlant F. Sándortól vették meg, aki nem is a tulajdonos volt. (A tulajdonos a lakók szerint idős, rokkant férfi volt, de nyoma veszett.) Mellesleg a lakáson volt másfél millió forint közüzemi- és közösköltség-tartozás, amelyről az eladó vállalta, hogy a vételárból kifizeti.

A szerződés aláírása (tavaly november) után derült ki, hogy amúgy megbuherált órán keresztül jön a lakásba az áram, az ingatlan pedig a tartozások miatt még azóta sem került Uhrin nevére.

„Megkaptuk a levelet a végrehajtótól: májusban elárverezik az otthonunkat, és hajléktalanok leszünk. De én nem akarok az utcán meghalni! [...] Kihasználták a fiam betegségét, az idős koromat, és csúnyán átvertek. Pluszban kifizettük a vállalkozónak a lakás takarítását, festetését és a bútorok szállítását, pedig össze is törte a régi cseresznyefa szekrényünket. Folyton újabb számlákat nyújtott be, és a költözéskor eltűnt egymillió forint készpénzünk is, amit egy befőttesüvegben tartottam." Uhrin perel, ügyvédje Ruttner György.