A Dal tegnap esti döntőjént kiderült, hogy ByeAlex, vagyis Márta Alex képviseli majd hazánkat az Eurovíziós Dalfesztiválon, a Facebookon pedig máris elindult a hiszti, főleg a TV2 arcai részéről. Mivel a két nagy esélyesnek tartott induló, Radics Gigi és Kállay Saunders András mindketten a TV2 Megasztár című műsorával lettek ismertek, a csatorna bizonyára reménykedett abban, hogy Magyarország színeiben majd az ő emberük indul a dalversenyen. ByeAlex győzelme először Hajdú Pétert borította ki, aki így reagált: "Byealex??? Na, menjetek a fenébe! (...) Egyáltalán, hogy állhatott egy színpadon Radics Gigivel ás Kállay Saunders Andrással ByeAlex??? Ezt elkúrták, nem kicsit, nagyon!" Később Hajdú elindult az összeesküvés elméletek gyártásának útján: "Vége a találgatásoknak! Byalexnek ugyanaz a CLS Music Kft. a kiadója és a managmentje, mint a tavalyi győztes Compact disconak! Tehát ezért! Fasza!" Tény, hogy a tavalyi és az idei indulónak is ugyanaz a kiadója, de ha az ember jobban megnézi, ez a kiadó áll az összes "alternatívnak" nevezhető magyarországi előadó mögött, mint példuál az Anna and the Barbies, Yonderboi, Žagar, vagy Judie Jay, és ezek szerint most erre van igény.

A hisztizést Hajdú felesége, Sarka Kata folytatta a közösségi oldalon: "A sok ízléstelen ember szégyellje magát! Idén először lett volna esélyünk valamit elérni az Eurovíziós dalfesztiválon! Két világklasszis tehetség is volt a döntőben! A zsűriben is csalódtam, hogy erre lehetőséget adott, de a szavazok egyenesen menjenek a fenébe!!!!! Gigi, András ti voltatok a legjobbak, de ennél a közönségnél jobbat érdemeltek!" A szintén TV2-s Vujity Tvrtko árnyaltabban fogalmazta meg nemtetszését: "ByAlex nyerte "A Dal" döntőjét, Ő képviseli Magyarországot Malmőben. Eddig tartott a nemzeti verseny, a zsűri és a közönség izlésével, döntésével lehet vitatkozni, ugyanakkor a végeredmény megszületett! Ez van, úgyhogy Svédországban Hajrá Alex, hajrá Magyarország!!!" Kíváncsiak vagyunk, hogy mi lenne Vujity Tvrtko véleménye, ha kiderülne, hogy Márta Alex mondjuk pécsi születésű.

Szabó Zsófit, a TV2 napi sorozatának színésznőjét viselte meg talán a legjobban ByeAlex győzelme, Szabó ugyanis Sarka Kata bejegyzése alá annyit kommentelt elsőként, hogy nem kap levegőt. Véleményét hálistennek viszont bővebben is kifejtette később, sőt Szabó Zsófi eljutott odáig, hogy szerinte az lenne a megoldás, ha Márta Alex visszalépne. "Én sajnálom ezt a fiút! ByeAlex egy laza, jófej, rohadtul flegma srác aki rohadtul nem a médiába való!!! Nem a szórakoztató iparba!!!! Tetszik a szövege, ami egyszer egy pohár bor mellett megütötte a fülem es megtetszett... Idézem: "Az én kedvesem a végtelennel ujjat húz és sosem retteg, rozmaringból készít hintót, tücskök húzzák. Így nyugtat meg csendesen. Ő az én kedvesem." Szép gondolatok,egyedi,valami más... Ez a fiú akkor jönne ki legjobban abból a kellemetlen helyzetből, hogy Ő képviselje Magyarország hangját, ha visszautasítana az eredményt ! Óriási respect lenne es egy ország kedvelne meg... Kisirt szemmel bújok ágyba... rossz amikor lelkesedünk valamiért, ami összehozza az embereket... aztán egy nagy büdös pofonnal összetörik az álmainkat... Jobb éjt!"

Természetesen a Schobert házaspár is azonnal reagált a Facebookon. Rubint Réka szintén Radics Giginek örült volna jobban, szerinte ugyanis esztétikailag is jobb lett volna az énekesnő ByeAlexnél. "Ilyen nincs... és mégis van!!! Hova tették az emberek a szemüket és a fülüket??? Magyarorszàg ismét megmutatja, hogy az igazi tehetségeket, a nagy hangokat rejtegetni, titkolni kell!!! Radics Gigi nem csupán hang, hanem esztétikai élményt is nyújtott volna az Eurovíziós versenyen... Termèszetesen - mert így illik - gratula ByeAlex-nek... Megnéztem és meghallgattam az előadását, ahol egy számomra ismeretlen ember énekelt azonos hangszínen! Semmi nem fogott meg benne, max a külseje, de gondolom az hogy csak a szeme látszott ki az arcát borító szőr és a sapka között, az image része! Èn is kapom mindig a "túl izmos" jelzőt...:) Nálam ismét magasan Gigi volt a legjobb!!! Hajrá "kicsi" làny, majd legközelebb megmutatod!" Rubint Réka férje, Schobert Norbert hálistennek kevesebbet írt a témában, ám ő azonnal megmondta, hogy külföldön mi a menő: "Sajnálom ami a Dalban történt. Radics Gigiben és Gáspár Laciban is benne volt végre a sansz... Amúgy ari a győztes dal is, de odakint nem cool és énektudás nincs benne... Szerintetek?" Most pedig hallgassa meg ByeAlex Kedvesem című számának eredetijét:

A hivatalos Facebook oldalán ByeAlex is megszólalt, és megköszönte a támogatást, illetve próbálta eloszlati a tévhiteket: "Fiúk-lányok-jóbarátok! Köszönöm a támogatást és bizalmat! Szeretnék gratulálni a többi fellépő produkciójához is, közülük egy-két arcot igazán szimpatikusnak találtam. Örülök, hogy szerettétek és szeretitek a dalom. Sokat fogok most készülni, hogy ott kint sokkal szebben tudjam előadni, és persze MAGYARUL. Mert engem cseppet sem érdekel semmiféle elvárás, nyomás, vagy konvenció, ami eddig jellemző volt. Ez a dal számomra - nem az éneklésről szól - , de tudom jól, hogy van mit tanulnom. Egy biztos - és higgyétek el, ha mondom - én az utcáról mentem be kb., a műsor mellett dolgozni jártam minden nap BKV-vel, és ebben a projektben még nem is élhettem meg igazán sok fellépést, sőt. Ez most változni fog. Aki azt mondja, hogy bunda volt tegnap? TESSÉK? Az megőrült... Hogy is lobbizhatna egy ilyen srác, mint ÉN, egy hatalmas televíziós produkciónál? Vicc lenne... Köszönöm sokaknak, akik mellettem álltak... Dani, Helga, a húgom, a CLS RECORDS, Bérczes Ádám, Pap Laci, és persze TI, meg sokan mások... Még egyszer külön pedig: GIGI az ÉV legjobb énekesnője számomra. Saunders úr pedig egy őszinte szívtipró, szeressétek őket, mert kiváló énekesek, úgy, ahogyan Vastag Tamás sem viccből állt mellettem aznap este."