Egy 19 éves magyar lány, Uszkai Gréta lett az osztrák Puls4 csatornán futó Austria´s next Topmodel című verseny győztese idén - értesült a Velvet az esemény Facebook-oldaláról. A műsor a Tyra Banks nevével fémjelzett modellverseny ausztriai verziója, ami 2009 óta kerül megrendezésre évente.

A győri származású Uszkai Gréta teljesen kezdőnek minősül a szakmában: most először élt hasonló lehetőséggel, bár korábban is szeretett volna Magyarországon érvényesülni, eddig ez valahogy soha nem jött össze neki.

A modell egy éve él Ausztriában, és úgy gondolta, végre kipróbálja magát. "Az ügynökség reakciója az volt, hogy most csak a műsorhoz válogatnak, úgyhogy elmentem castingra" - mesélte a Velvetnek Uszkai, aki 15-28 éves lányokkal került megmérettetésre, végül pedig őt hozták ki győztesként 84-64-93-as méreteivel.

"Kaptam egy kocsit, egy utazást, egy modellszerződést. A Woman cimlapján leszek és én vagyok a Hervis bikinikampányának a modellje". A lány egyelőre nem tudja, hogy a jövőben mennyire fog komolyan foglalkozni a szakmával, ez attól függ, mennyi ideje marad a modellkedésre. "Igazából tanulni akarok, egyetem miatt jöttem Ausztriába. Gazdasági joggal szeretnék foglalkozni, pillanatnyilag pincérkedem.

A testemet fitnesszel edzem, néha úszok és korábban versenytáncooltam" - mondta Uszkai Gréta, akinek állítása szerint magánéletében nincs semmi extra, egy magyar fiú a párja, aki kint nőtt fel, fotózást tanul, egyébként pedig lakberendező-építész.