A sose látott márciusi hóhelyzet mellett hírességeink nagy része se tudott szó nélkül elmenni, még az épp Egyiptom nyaraló Sarka Kata és Szabó Zsófi is azzal van elfoglalva, hogy erőt küldjön a hóban rekdet autósoknak. „Szívünk melegét küldjük Nektek az otthoni hideghez ♥ Kitartás” – írja Szabó egy csinos, koktélos képe mellé, Sarka pedig úgy érzi, nem a nyaralása a fontos, úgyhogy havas képet posztol: „Most olvasom a híreket, hogy milyen áldatlan állapotok vannak otthon. Sokan töltötték az éjszakát autójukban elzárva, a hó fogságában. Úgy érzem, ilyenkor nem a nyaralásom a legfontosabb, hanem az, hogy ők szerencsésen hazaérjenek családjukhoz. Drukkoljunk nekik és bízzunk benne, hogy hamarosan mindenki kiszabadul az utakról!”.

A glammodellek közül Debreczeni Zita oszt meg mindent, ami az áldatlan állapotokkal kapcsolatos, Dukai Regina pedig saját barátnőéért küzd, aki tegnap óta az M1-en vesztegel.

"Anita barátnőm, aki szintén tegnap óta az M1-en rekedt kérte, hogy osszam meg veletek ezt az infót, hátha valakinek segítség aki szintén ott van a közelben: " A 43-as km-nél vagyunk Győr felé egy OMW kúton, ahol nincsenek sokan...az út itt viszonylag tiszta, azokat akik tovább haladtak leterelték az 1-es útra Tatabányánál, mert Tata és Tatabánya között le van zárva a pálya, de azt az infót kaptuk, hogy pár órán belül feloldják az útzárat. Az 1-es útról a Győrbe érkezőket elvileg nem engedik áthaladni a városon. Ezt az infót kaptuk pár perce.Az idő láthatóan tisztul, a hó elállt és a szél is csendesedik!" – áll a glammodell Facebookján, aki csak péntek délután kattant rá a segítő posztok megosztására, addig azon csodálkozott, mekkora az erkélyén a hó.

Rubint Réka és párja, Schobert Norbert a katasztrófahelyzetről még nem írt, de a hóról már igen: Schobert otthon olvasgat és büszke a feleségére, Rubint pedig kiment a hóba a gyerekekkel. „Zizmikével nagyot sètáltunk és szánkòztunk a hòesèsben:) Szultika is velünk tartott, Lara és Norbika azt mondták: "Anya mi nem megyünk, nekünk elegünk van a télből:)!" – írja a fitnesz nagyasszonya.

Éder Krisztián SP, és haverja Fluor is hozzászól a hóhelyzethez a maga módján: „durva ez a hóhelyzet. de az is durva, hogy én csak most szembesültem vele. nem találom a kocsim :D ilyen az amikor két napig a studioba vagyok zárva és éjjel-nappal meló van. :)” – írja Éder, aki azóta reméljük, megtalálta az autót. „Három dolog. 1. Kitartás a hóban rekedteknek, ne próbáljátok meg értelmezni a belügy sms-eit! :D 2. A pécsi buli elmarad. 3. Csipkebokorvessző.” –írja Fluor rajongóinak, és azoknak, akik azóta is azon gondolkoznak, mit akarhatott a Belügyminisztérium a szétküldött sms-ekkel.

Gáspár Győző a rossz utaktól félti közel 10 ezer követőjét, míg VV Béci – akárcsak Fluor – esti fellépése lemondását tette közhírré, és azt, hogy lehet hívni havat lapátolni. „Sajnálattal közlöm, h a ma esti fellépésemet a katasztrófa helyzet miatt, le kellett mondani Csetényben!Biztos vagyok benne, h be lesz pótolva, kitartás Veszprém megye!!!Ezúton fel ajánlom segítségemet, néhány markos fiatal ember kíséretével, bárhova elmegyünk segíteni akinek kell!!Nyugodtan írjatok(lopok egy tankot!) :D:D:D”.

Legújabb celebünknek, ByeAlexnek is keresztbe tett a hó, de aggodalmaskodás és segédkezés helyett inkább azt osztotta meg 21 ezer követőjével, hogy nem sodorta önmagát bajba, nem ment Miskolcra.  „Hosszas tanakodás után, mégsem indulunk el Miskolc felé... Az angol verzió jövő héten rögzül. Ez sem lesz túl forradalmi nap :( Legyetek jók ma, emlékezzetek egy kicsit magyarságunkra; és ugyebár, azért egy jó húslevest simán be lehet kanalazni!” – írja ByeAlex.

Vele ellentétben Vujity Tvrtko hírfolyamot indított Facebookján, melyen 68 ezer követője közül 160 aktívan el is kezdett kommentelni annak reményében, hogy valamit tudnak segíteni az M1-esen rekedteknek, vagy a 10 ezer áram nélkül maradt embernek: „Mivel Facebbok-lapomat sokan olvassák, oldalamat megnyitom a segítő információk számára. Ezen posztom alatt bárki közzéteheti kérését, felírhattok segélytelenonszámokat, megoszthattok közlekedési információkat! Kitartást az úton lévőknek és elakadtaknak, sok erőt a segítőknek! Jöhetnek az infók...” – áll Tvrtko oldalán.

A végére hagytuk egyik kedvenc posztunkat, amit a mindig idegesítő Kasza Tibi osztott meg: Kaszának a vacsoráját tette tönkre a hó, mivel lelki társa kint felejtette a hűteni valót az erkélyen.

Kasza Tibinél csak Varga Viktor, és barátnője, Cinthya Dictator járt rosszabbul, akik 16 órája ücsörögnek autójukban, nem tudni hol, de egész jókedvűek.