Dennis Rodman megjárta Észak-Koreát, és beszámolt a Sunnak arról, milyen volt az út: a kosárlabdázó szerint a diktátor olyan, mint egy gyerek, idejét amerikai sportközvetítések nézésével és a 80-as évek diszkóslágereinek hallgatásával szereti tölteni. Valójában csak a körülötte ténykedő katonai vezetők miatt olyan keménykezű Kim Dzsongun.

„Kim nem egy Szaddám Huszein típusú diktátor, aki be akarja venni a világot. Nem akar megölni senkit” – mondta Rodman a The Sunnak. „Kim azt kérte, adjak át egy fontos üzenetet. Azt mondta: mondd Obama elnöknek, hogy hívjon fel. Ha tudunk bezsélni, meg tudjuk oldani a dolgokat. Nem kell háború” – tette hozzá Rodman. Kim Dzsongunról még azt is elmondta, hogy szereti a kosárlabdát, nagyon menő arc, átlagos ruhákban jár és szereti a zenét, ahogy feleségét is, akivel egy kislányt nevelnek (eddig ezt nem lehetett tudni a diktátorról).

Rodman halálra dicsérte Kim Dzsongun palotáját, és a bulit is, amiben részt vehetett vele. „Szuper volt, Kim imádja a 80-as évek diszkózenéit, sosem elég neki. Egy lánybanda játszott nekünk” – mondta Rodman, aki állítólag Michael Jacksonra és Bee Gees-re ropta Kim Dzsongunnal.