Stohl a börtönélményeiről írt könyv miatt került a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának érdeklődési körébe, mivel a Szalai Vivien által írt kötetben szereplő valótlan állításokkal megsértették a Budapesti Fegyház és Börtön jó hírnévhez fűződő jogát.

A Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Osztálya nyomoz a rágalmazás miatt indított ügyben, hétfő este a nyomozás keretében Stohl Andrásnál és Szalai Viviennél házkutatást tartottak a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai – írja a Bors, melynek értesüléseit az ORFK Kommunikációs Szolgálata is megerősítette. Stohl András viszont azt mondta, nem tartottak nála házkutatást, Szalai Vivien helyett pedig ügyvédje, dr. Kutasi Balázs mondta el, hogy az újságíró-szerző nem gyanúsított.

„Szalai Vivient a könyvhöz kötődő polgári peres eljárásban képviselem. Nincs tudomásom róla, hogy a rendőrség Vivient bármilyen bűncselekmény elkövetésével gyanúsítaná. Fontos leszögezni, hogy ha valaki ellen házkutatást rendelnek el, az még nem jelenti azt, hogy vele szemben büntetőeljárás lenne folyamatban. Egyébként nincs rejtegetnivalója az ügyben az írónőnek” – mondta az ügyvéd a lapnak.