A tudomány rajongóinak ezrei fejezték ki hatalmas meglepettségüket és döbbenetüket, amikor megtudták, hogy a népszerű tudományos blogot egy nő vezeti. Az „I Fucking Love Science” című Facebook oldalt több mint 4,2 millióan követik, és miután Elise Andrew, az oldal szerkesztője kiposztolta személyes Twitter oldalát, a rajongók nem akarták elhinni, hogy nő. A poszt, amiben szerepelt Andrew Twitteres profilképe is, több ezer hozzászólást váltott ki, amelyekben a neméről beszéltek - írta a Dailymail.

Egy hozzászóló azt írta: "Szégyellem bevallani, de azt hittem, hogy férfi vagy.” Egyéb hozzászólók a külsejét vitatták meg: „Baszki! Ez egy csaj?” – írta egy fiatal férfi. Mások azt mondták: „Te jó ég, te nagyon dögös vagy!” És valaki hozzátette: „Úgy érted, hogy lány vagy ÉS még gyönyörű is? Wow, ma egy kicsit még jobban megszerettem a tudományt!”

A tudományos oldal tele van tudományos kérdésekkel, képekkel, izgalmas áttörésekkel és hírekkel. Néhány hozzászóló azt írta, hogy a tény, hogy Andrew nő, nem kellene, hogy számítson, és egyáltalán nem kellene ügyet csinálni belőle: „Barátaim: nyugi! A tudományban a nem csak egyetlen egy genomjellemző.”

Andrew, aki tavaly szerzett biológia szakos diplomát a sheffieldi egyetemen, csalódott volt a temérdek neméről értekező komment miatt. Ezt twittelte: „MINDEN KOMMENT arról szól, hogy mennyire sokkoló, hogy nő vagyok! Tényleg 2013 van?” A frissdiplomás tavaly indította el az oldalt, miután egy barátja javasolta neki, hogy csináljon egy Facebook oldalt, amit a tudománynak szentelhet, ahelyett, hogy a barátai hírfolyamát árasztja el. A legelső napon 1000 lájkot kapott. Andrew tegnap a Twitteren hozzátette: „Amikor egy vonzó férfi beszél az elért eredményeiről, a hozzászólások az eredményeiről szólnak, és nem a kinézetéről. Kapják be a szexisták, van egy meteoritom!”