Cipő halála után megváltoztatja a nevét a Republic - adta hírül a Republic baráti kör hivatalos Facebook-oldalán Attila Nagy L, a zenekar tagja.   

"Jo reggelt Mindenkinek! Eddig a Zenekar próbált nem nyilatkozni a bulvár által folyamatosan napirenden tartott kérdésekkel kapcsolatban. Most a találgatás eljutott sajnos egy olyan szintre, amikor Nekünk is mondani kell valamit. Ezt a valamit, Mi szerettük volna a megfelelő körülmények között ess Cipő temetésétol időben távol megtenni, betartva az írott es íratlan szabályokat. Kerülni szerettünk volna mindenféle olyan helyzetet ami méltatlan a Cipő es a zenekar emlékéhez. Mégegyszer mondom, ezért hallgattunk. A Zenekar nevével kapcsolatban annyit mar most mondhatok, hogy valamilyen módon megvaltoztatjuk, nem az lesz ami eddig volt. Bár hozza kell tennem, en személy szerint nagyon sajnálom. Nekem 23 éven keresztül csak jo emlékem fűződik hozza es büszke vagyok ra, hogy ebben a zenekarban zenelhettem. Ennyit most. Meg talán annyit, hogy senkit nem kívánunk a Zenekarba bevenni. Minden mas információ csak találgatás. Minden fontos ugyunkrol egy sajtótájékoztató keretében fogunk tájékoztatni benneteket" - fogalmazott a zenész.

A napokban az elhunyt Bódi László édesanyja azt nyilatkozta a Borsnak, hogy nem szeretné, ha a zenekar a továbbiakban Republic névvel folytatná a zenélést. "A fiam szerezte a legtöbb dalt, ő írta a szövegeket, és ő is énekelte a dalokat. Ő maga volt a Republic. Például a híres 67-es úton című számot Renáta nevű szerelméhez írta. Szerettem azt a kislányt, mert tudom, hogy nagyon sok szeretetet adott a fiamnak" - mondta a lapnak Gizi néni.

Cipő nyolc évvel ezelőtt a Hetek című hetilapnak így nyilatkozott: „Mi akkor oszlunk fel, ha valamelyikünk kilépne, vagy ne adj Isten meghalna, ezt még annak idején megbeszéltük. Akkor viszont feloszlunk, mert senkit nem akarunk mással pótolni.”

Közben a legújabb lemezeladási listán a Republic tizenégyszer is szerepel, a tragédia után ugyanis ismét megnőtt az érdeklődés a zenekar dalai iránt.