Deák Bill Gyula tavaly novemberben kapott szívrohamot, majd idén márciusban ismét kórházba került, ahonnan nem nagyon akarták hazaengedni orvosai. Most azonban végre olyan állapotba került a zenész, amit már orvosai is kielégítőnek találtak.

"Kielégítő állapotban engedtük haza Billt, akit a fia vitt haza a kórházból. Hazaengedtük akklimatizálódni, mert a legutóbbi vizsgálatok eredményei jól sikerültek. Most körülbelül napi nyolcféle gyógyszert kell szednie, és elsőre bármilyen ijesztően is hangzik, ez még nem számít soknak" − mondta a Blikknek Deák Bill Gyula orvosa.

Deák Billnek körülbelül tíz nap múlva kell újra visszatérnie a kórházba, ezért egyelőre lemondta az összes áprilisi fellépését is. "Én személy szerint nem bánom, hogy szeretne regenerálódni, és csak a májusi nagykoncertjére gyűjti az energiáját. Sőt magától mondta le a fellépéseket, nem az én ötletem volt, ám hangsúlyozom, örülök, hogy így döntött. Ami a diétáját illeti, semmitől sem tiltottuk el, amit egy cukorbeteg fogyaszthat, hiszen Bill még ezzel a problémájával is küzd, de a húsvéti sonkáról nagy örömére nem kell lemondania" – tette hozzá az orvos.