Mennyasszonynak öltözött Liptai Claudia fogadta vasárnap este a sonkamámorban fetrengő nézőket a SuperTV2-n zajló A Nagy Duett döntőjében. Egy darabig nem értettük, miért is a nászi jelmez, de hamar kiderült, hogy eljegyezte magát a műsorral, ezért hát a fehér csipkecsoda, ami ugyan igen előnytelen, talán még közönséges is – de mindent a gázsiért.

Nem is lacafacáztak túl sokat, röviden vázolták a műsor lényegét: minél többet szavaznak a nézők, annál jobb lesz mindenkinek. Három páros maradt talpon, akik egyenként két dalt énekelnek el, hogy legyen idő szavazni. Cseke Katinka, aki Liptai szerint csak a női Hulk, Kusturica híres filmjének betétdalát, a Bubamarát énekelte még mindig halovány partnerével, Kökény Attilával. A zsűri, nem meglepő módon 30 ponttal jutalmazta a produkciót, és szuperlatívuszokban beszélt a párosról.

Még fel sem ocsúdtunk, máris színpadon állt a Király-Szabó páros, akik Michael Jackson Thrillerét vitték a színpadra. Szabó Győző zombiként, egy piros bőrdzsekiben énekelt, míg partnernője halott mennyasszonynak öltözött. Ez annyira lenyűgözte Balázs Klárit, hogy máris esküvőt vizionált, annak ellenére, hogy mi nem szívesen képzelnénk el, hogy él együtt Szabó Győző és Király Linda.

Alig 7 perc reklám, és máris a moralizáló Bangóval és Lakatossal találtuk magunkat szemben. A cseppet sem összeillő páros egy igazi cigány nótát, a Cigánybárót adták elő. Nem tudjuk, mennyire autentikus Márk csőnadrágja és a pénzből fűzött lánc, mindenesetre nagyon élvezte, hogy lovárit beszélhet, és közölte Dobrády Ákossal, hogy "te is sukár vagy".

Aztán a backstage-ben voltak a már kiesett párok, ahol Till arról kérdezte a kiesetteket, hogy kit látnának az első helyen. Détár Enikő nem volt hajlandó nyilatkozni, Dopeman viszont mindenkivel megosztotta, hogy neki bizony nagyon hiányzik a gázsi. Aztán jött a műsor mélypontja, Kasza Tibor kék bőrkabátban pattant a színpadra, és meglepő módon elénekelte dalát, amiről csak az nem derült ki, mi a címe, de ezzel semmi baj, úgysem lehet megjegyezni.

Tévedtünk, és elnézést kérünk, a mélypont mégsem Kaszához kötődik, vagyis igen, de egészen máshogy. A Crystal Sosem múlik el című dala csendült fel, amiben Cseke értelmezhetetlen tütüben, méhecskének öltözve lépett színpadra, míg Kökény méhészként csalogatta magához partnerét. Sajnos a méh a dal végére elalélt, és a színpadra hanyatlott, de így is 29 pontot kaptak a zsűritől, aminek valójában semmi jelentősége. Az operatőrők láthatóan szívesebben mutatták a táncoslányok lábközét és mellét, mint a csíkos Csekét, vagy tán a rendező gondolta feldobni a műsort.

Méhecske jobbra el, és máris a TNT dalegyvelegével találtuk magunkat szembe. A jelmez lenyűgőző, a rövidlátó Szabót amerikaifocistának öltöztették. Különösen a fekete háromnegyedes leggings állt neki jól. Miközben a zsűri karrierük elejéről mesélt, Szabó kifejeztéstelen tekintettel bámult a semmibe.

Bangóék a harmadik zsűritag híres számait énekelték, jött tehát a Mamma mia a gépkarabélyossal álldogáló párostól. A dal végén kölcsönös mindenki mindenkit csodálatosnak tart barcogás következett, néha bevágták Korda Györgyöt, aki elbambulva nézte a saját dalát, és cseppet sem akadt ki azon, hogy Lakatos elfelejtette a szöveget.

Till Attila úgy konferálta fel a műsor első részének végét, mintha az olimpiai előselejtezőt harangozta volna be, a nép meg állva tapsolt. És jöttek a legszebb pillanatok, a harmadik helyet megszerző Szabó és Király pedig mentek, előbbi nagy, táskás szemekkel. Miután a műsorvezetőknek sikerült tisztázni, mi a titulusa a műsorban Bereczki Zoltánnak, máris a színpadon termett, és Aleszja Popova balettáncos közreműködésével énekelt egy dalt. Nagyon reméltük, hogy a gyártásvezető nem lép színpadra a következő körben, bár még az is kiderülhetett volna, hogy irgalmatlan jó hangja van.

Nem hagytak sok időt ezen merengeni, mert máris színpadra trappolt Cseke és partnere. A fekete parókás páros nőtagja a Blame it on the boogie éneklése közben időnként szexuálvaddisznónak érezte magát, és heves csípőmozgással közelített Kökény felé, aki továbbra sem képes egyetlen mondatot sem mondani. A harmadik - vagy már ki tudja hányadik - körben a párosok azt a számot énekelték el, amire a legtöbben szavaztak, és mily meglepő, hogy mindenki Majka Belehalokját akarta látni.

Végre szerepet kaptak a korábbi műsorokból kiesettek is – csapatosan elénekelték a Don't worry, be happy-t. Kár, hogy a nagy közös dalolás egyértelműen felvételről ment, a versenyzők playbackeltek, de így legalább nem fognak lihegni, amikor átveszik a díjat. A dal még a tévé előtt is roppant kínos volt. Aztán egy kis időhúzás után kiderült, hogy a méhecske döglődése érte a fődíjat, így Cseke zokogott egy kicsit, majd, bár nem látszott, Liptaiék szerint villantott, hogy legyen mivel foglalkozni kedden. Lakatosékat pedig hiába szerették nagyon, a honi közönség mégsem díjazta.