Tetemes összegű kártérítést kapott egy olasz származású férfi, akinek kertjét ellepték a békák – írta a Buffalo News. Amikor Paul Marinaccio gyerekkorában Olaszországban élt, volt egy rettenetes élménye egy szomszéddal. Emlékszik, hogy elkószált a szőlőültetvényről, ahol a szülei dolgoztak fügeszedőként. Akkor összetűzésbe került egy emberrel, aki mérgesen üldözte az ifjú Pault a birtokról egy darabig, ahol valami oknál fogva rengeteg kecskebékát tartott. A félelem megmaradt Marinaccióban. "Irtózom a kis teremtményektől" – mondta Marinaccio. Szóval, amikor a közeli fejlesztők elkezdték lecsapolni a vizet az állam felső részében található New York-i birtokáról 2000-ben, Marinaccio nem volt kifejezetten elégedett.

Ami egy mellékes elárasztásként kezdődött, lassan átcsapott néhány holdnyi területből 37 holdnyiba, majdnem 40 holdnyit elfedve a birtokból, és ami rosszabb, ezzel ideális párzási helyet alkotva az egyes kétéltűfajok számára. A békák állítólag hemzsegtek Marinaccio kertjében, ezzel arra kényszerítve őt, hogy nyáron és a tavaszi hónapokban bent maradjon. Végül Marinaccio beperelte Clarence városát és a fejlesztőket, több mint háromszázezer dollárt költve törvényjavaslatokra egy 7 éves periódusban.

Itt egy részlet a tanúvallomásából. "Ti ezt nem értitek." – mondta Marinaccio a bíróságon – "Rettegek. Este hazamegyek, és nem tudok bejutni a garázsomba a békák miatt. Ott vannak pont a nyavalyás ajtó előtt, értve?" Arról beszélt, hogy fel kellett hívnia a felnőtt lányát, aki pár mérföldre lakik, két vagy három alkalommal a héten, hogy átmenjen és elijessze a békákat. "Télen rendben van, mert tudom, hogy nincsenek békák" – mondta. "De nyáron, egy átkozott fogoly vagyok a saját otthonomban."

Az esküdtszék kétségtelenül meg lett győzve a vallomás után, és 1,6 millió dollár kártérítést ítéltek meg Marinacciónak, habár kétséges, hogy mennyire befolyásolta ítéletüket a békafóbiája. Marinaccio ezzel nem törődik. "Legyőztem a kormányt" – mondta. "Úgy néztek rám, mintha egy ostoba, műveletlen olasz lennék, és csak úgy keresztülsétálhatnak rajtam. Sosem gondolták volna, hogy megnyerem ezt az ügyet. Látni kellett volna az arcukat az ítélet meghozatalának napján."