Elindult a TV2 tehetséggondozó műsora, amiben 16, nyolc és tizennégy év közötti éneklő gyereket hallgathatunk majd több hétig, minden szombat este. Eddig megismerhettünk többek közt egy nagyon szerethető récebolond kissrácot, egy vallásos kislányt, aki Fenyő Mikivel lázad, egy deszkás fiút és egy aranytorkú tizenkét évest, aki füstös bárokról énekelt.

Az ének iskolájában Friderikusz Sándor az osztályfőnök, a tanári kar tagjai pedig Szulák Andrea, Szandi, Király Viktor és Hajós András, akiknek csoportjaiba 4-4 gyerek kerül majd. A műsorból nincs kiesés, így nyertes sem lesz a végén.

Tabatabai Nejad Flórát mutatták be elsőként, azt a 8 éves kislányt, akivel magát a műsort is reklámozták. A félig perzsa kislány Emilia Big Big World című számát énekelte el, mindenki el volt ájulva. Flórával Friderikusz egy játszóházban közölte vele a jó hírt, miszerint továbbjutott, és Szandi csoportjába került. Szandi egyébként úgy csókolgatta a kislányt, hogy attól tartunk, a csoportjába kerülő négy gyereket örömében bezárja majd egy mézeskalácsházba. Tóth Magdus 13 éves, vezet egy kört a barátnőinek az iskolában, amit egy svéd szent után nevezett el Brigitta-körnek. A Hungáriától énekelte el a Meghalok, hogy ha rámnézelt egy durva szemüvegben, ő Hajós András csoportjába került.

A 13 éves Farkas Zsolti minden álma, hogy híres zenész legyen, és még több csaj imádja őt, bár elmondása szerint már így is sztár a suliban. Varga Viktor Lehet zöld az ég című számát énekelte el, Friderikusz Sándor pedig úgy közölte vele a jó hírt, hogy bekerült a műsorba, hogy rányitott egy próbafülkében. A 13 éves kissrác Szulák Andrea diákja lett, akire állítása szerint felnéz, bár nagy valószínűséggel azt se tudja, ki ő. Egy másik helyes kislány, Izsó Bogi szeret lovagolni, és már most szeretne egy tetoválást: lova nevét varratná magára. A 11 éves kislány a Balkán Fanatik egyik dalát énekelte el, és végül Szandi csoportjába került. A 13 éves Valovics Marcellát rapper bátyja annyira szeretei, hogy karjára a kislány nevét tetováltatta. Több évig Londonban élt családjával, a műsorban pedig Amy Winehouse egyik dalát énekelte, ezzel pedig Király Viktor diákja lett.

A Velvet eddigi kedvence, Dani Mátyás 13 éves, imádja a récéket, van egy mosómedvéje, és amúgy játszik színdarabokban is. A kissrác Az oroszlánkirály betétdalát énekelte el, és már az elején leszögezte, hogy minden vágya, hogy Szulák Andrea diákja legyen. Veres Roland 13 éves, szeret gördeszkázni, és a barátaival lyukasztotta ki a fülét. Fluor Mizuját énekelte el, aztán beatboxolt is egy kicsit, ami nagyon tetszett Király Viktornak, úgyhogy a fiú be is került az ő csoportjába. Az utolsóként bemutatott fiú, Bari László zongoraművész és énekes szeretne lenni. A 12 éves siófoki fiú Lucio Dalla Caruso című számát adta elő, Hajós András szerint a világegyetem összes hangját elénekelte benne. Mivel a fiú rajong Hajós Andrásért és zenekaráért, az Emil.Rulez!-ért, ezért természetesen Hajós csoportjába került. A maradék nyolc gyereket jövő héten szombaton mutatja majd be Az ének iskolája, ami önmagában nem lenne rossz, ha csak és kizárólag a gyerekek szerepelnének benne.