A 76 éves színész április 24-én megnyitotta a 2013-as Sundance fesztivált John Cooperrel, az esemény rendezőjével együtt. Az érdekessége a dolognak, hogy az amerikai Utah állam mellett idén Angliában is megtartják a Sundance-t (volt már erre példa).

„Azt hiszem, Nagy Britannia és főleg London nyitottabb a művészetre, mint Amerika. Az konzervatív USÁ-ban azt gondolják, fölösleges a filmekre, művészetre költeni és ez rossz. Valakinek a művészet üzleti hasznáról is beszélnie kell: a művészet milliókat ültet asztalhoz, és abban már van haszon” – mondta Redford az expresso.co.uk-nek.

Redford a Hollywood Reporternek azt is elmondta, hogy azért rendezi meg fesztiválját újra Angliában is, mert az AEG támogatta, valamint kíváncsi volt, hogy a Sundance filmjei, művészei Európában, nemzetközi szinten is megállják-e helyüket.

Redford a hatvanas években rendezte meg először az eseményt, miután 63-ban elvette Utah beli feleségét, Lolát és vásárolt egy egész síterepet Mount Timpanogosban. Eleinte Timp Haven volt a fesztivál neve, aztán átkeresztelte a színész Sundance-re (a Sundance kölyök karakter neve alapján), és a fesztivál igencsak kinőtte magát. A fesztiválon évente a legjobb amerikai független filmesek alkotásait láthatja a közönség.