18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Ma van a pucér kertészkedés világnapja

2013.05.04. 13:16

Május 4. az a nap, amikor az ásók, gereblyék, láncfűrészek mellé csak egy mosolyt szabad viselni, ugyanis ez a nap a meztelen kertészkedés világnapja. Az ötlet Mark Storey és Daniel Johnson fejéből pattant ki, és 2005-ben az egyik amerikai nudista szervezet (American Association for Nude Recreation) támogatásával indult a kezdeményezés.

Az esemény szorosan kapcsolódik a naturista mozgalmakhoz, bár az alapítók inkább úgy fogalmaznak, ez egy könnyed, politikamentes világnap. Ültetéssel, sövényvágással, mindenféle kertészeti tevékenységgel illik ünnepelni, természetesen anyaszült meztelenül. Az Egyesült Királyságban is 2005 óta tartják a világnapot, a szervezők már 2010-ben, az ötödik alkalommal arra buzdították az embereket, hogy meztelenül legyen a kertekben, parkokban - nemtől, kortól, politikai nézettől függetlenül. "Amikor kint egy gyengéd szellő ér, a tested minden szőrszálát érzed. Úgy érzed, mintha valami módon teljesen kapcsolódnál a természethez, ruha nélkül" - áll a weboldalukon.