„Egyértelmű, hogy nagyot hibáztam. Ezt nem tagadom, de tudni kell, hogy a Híradó nem élőben ment. Én már otthon voltam, amikor leadták" – mondta a Hír24-nek Szebeni István, aki véletlenül káromkodott a köztévében. Rosszul mondta ugyanis, hogy melyik nap folytatódik a Szita-ügy tárgyalása, mivel a Híradó éjfél utánra csúszott. „Úgy utálom, hogy tíz perccel átcsúszik ez a ki**szott híradó” – mondta a műsorvezető, akiről az MTVA sajtóosztálya korábban úgy nyilatkozott, többé nem vezethet műsort közszolgálati csatornán.

Szebeni azt is elmondta, tizenöt évig dolgozott azért, hogy híradózhasson, és csak lelkiismeretesen akarta végezni a munkáját. Egyébként ma bemegy dolgozni, de nem tudja, mihez kezd, ha tényleg kirúgják. A Facebookon amúgy már van „Álljunk ki Szebeni Istvánért!” csoport.

Szebenit azonnal felfüggesztették, esetét gyorsított eljárásban vizsgálták, szerda délutánra így már hivatalos az MTVA döntése: Szebeni nem doglozik náluk többé.

"A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap gyorsított vizsgálatának eredményeképp Szebeni István műsorvezetőnek, továbbá három másik munkatársnak (két belső és egy külsős kollégának) azonnali hatállyal a mai napon, megszüntetette a munkaviszonyát. A vizsgálat megállapította, hogy az ominózus adás szerkesztője, továbbá az adás lebonyolítás két érintett munkatársa is felelős a hétfő éjszakai Híradó elfogadhatatlan 10 mp-ének adásba kerüléséért. Az MTVA álláspontja továbbá is változatlan: sem élő adásban, sem stúdióban, sem felvételről bejátszott, sem pedig a kollégák közti kommunikációban nem elfogadott ez a magatartás. Az elhangzottakért az MTVA a Híradó nézőinek elnézését kéri" – adta ki közleményben az MTVA sajtóirodája.