ByeAlex: Megpróbáltak elásni, de a döntőbe jutásommal ez meghiúsult

MTI/velvet
MTI/velvet
2013.05.17. 19:43 Módosítva: 2013.05.17. 20:03

A hamisan éneklő ByeAlex az MTI-nek nyilatkozott a döntőbe jutásáról, az egész hír annyira tökéletes, hogy szóról szóra közzétesszük. Íme.

A szombati döntőt már csak ráadásnak tartja ByeAlex, aki sokak meglepetésére jutott be a malmői Eurovíziós Dalfesztivál 26-os fináléjába Kedvesem című dalával – írja az MTI.  "A döntő már csak ráadás. Nincs olyan célom, hogy mondjuk előrébb végezzek, mint Wolf Kati két évvel ezelőtt. Ő sem azért lett 22., mert nem volt olyan jó énekes, mint az előtte végzők, de a döntőben a szavazás már nem erről szól. Az elődöntő viszont igazi rosta, abban annyira nem érvényesülnek a politikai vagy lobbiszavazások, mint a döntőben." Az énekes elmondta: a svédektől, a dánoktól, a németektől, a britektől is azt hallja, tetszik nekik, hogy magyarul énekli a dalt. Ezért biztosan nem is engedi kiadni angol nyelven a Kedvesemet. Szólt arról, hogy a román induló, a szintén döntőbe jutott kontratenor Cezar is őszintén gratulált neki. Kitért arra is, hogy számít neki, sokaktól kapott otthonról kedvező visszajelzést, főleg mert "a média bizonyos szegmenseiben megpróbáltak elásni".

"A döntőbe jutásommal ez a szándék meghiúsult, lehet savazni, csak felesleges. Azoktól, akik szeretik a dalomat, nagyon sok támogatást kaptam. Hogy miként sikerül a fináléban előadni a dalt, az teljesen a hangulatomtól fog függni. Nem hiszem, hogy sokkal többet tudok tenni az előrejutás érdekében, mint eddig" –  mondta ByeAlex. Az énekesnek a döntős számok közül leginkább a dán induló, Emmelie de Forest dala, az Only Teardrops tetszik, de jónak tartja a házigazda svédeket képviselő Robin Stjernberg számát, a You-t is. "Szimpatikus nekem, hogy a skandinávok nívós dalokat írtak a dalfesztiválra, nem úgy mint sok más ország, amelyek mindenféle paprikajancsit küldenek a színpadra".

"Biztosan nagy szócső az Eurovízió, nekem úgy tűnik, hogy Magyarországon is komolyan veszik, ami fura, mert eddig én nem vettem komolyan. Nem hiszem, hogy a jövőben a szereplésemre fogom alapozni bármilyen dolgomat" - hangsúlyozta a zenész. Hozzátette: a malmői élmény mindenképpen hasznos tapasztalatokat hoz számára. Például abból a szempontból, hogy szokja a tömeget, hiszen itt tízezer ember előtt lép fel, így adott esetben a 300-400 fős teltházak is könnyebben emészthetőbbek lesznek otthon. ByeAlex elmondta az MTI-nek, hogy hazatérése után valószínűleg lemondja néhány koncertjét, mert pihenni szeretne, és lemezt írni. "Ha úgy fogom érezni, hogy nem állok készen megfelelő programmal színpadra állni, akkor nem fogok fellépni, mert Malmö előtt tapasztaltam, mi az, ami adott helyen elmegy, és mi az, ami már nem".  A magyar énekes-dalszerző a szombat esti döntőben 17-ikként fogja előadni a Kedvesem című dalt. A finálét az M1 élőben közvetíti.