Még mindig nincs semmi információ Erőss Zsoltról és Kiss Péterről, akik kedden tűntek el, a világ harmadik legmagasabb hegyéről lefelé tartva. A két férfi a Kancsendzöngáról (8586 m. Himalája, Nepál)való leereszkedés közben tűnt el.

A mai Mokkában Erőss felesége, Sterczel Hilda arról beszélt, hogy ő is járt már 8000 méter felett, és reálisan nem lát esélyt arra, hogy férje életben legyen. Szerinte pont a remény öli meg az itthon maradókat. Sterczel azt is elmondta, hogy két gyermekük közül a nagyobbnak (4 éves) megmondta, hogy édesapja meghalt, a kicsi még nem értené meg.

"Korábban, az elindulása előtt mindig két héten át búcsúzkodtunk, amennyi időt csak lehetett, próbáltunk együtt tölteni, nagyokat sétáltunk. Most erre nem volt időnk, Zsoltnak túl sok dolga volt." -mondta el a Blikknek Sterczel.

Reális remény nincs

Nehéz kimondani, de gyakorlatilag nulla százalék az esély arra, hogy túlélték – mondta el Vincze Szabolcs, a Magyarok a Világ Nyolcezresein expedíciójának sajtófőnöke. Zsolt elgyötört hangját utoljára Kollár Lajos expedícióvezető hallotta, de rádióján már ő sem tudta elérni. A Hópárduc kedd délután három óra óta nem válaszolt a hívásra, Péterről pedig kedd reggel óta nincs hír - írta a Blikk.

A két férfit kedden kezdték el serpákkal keresni, de azok sem találták meg a két férfit. Az utolsó biztos hír,hogy spanyol hegymászó jelentése szerint Erőss utolsó rádióüzenetében még elmondta: Kiss Péter kicsúszott, lezuhant. Ez vélhetően az alaptábor fölötti meredek részen történt.