A kanadában élő, 23 éves Zhao Han Congot azután tartóztatták le, hogy az Oscar-díjas Jennifer Lawrence bátyját zaklatta, hogy segítsen neki abban, hogy találkozhasson a színésznővel – írja az NY Daily News.

Az FBI május 27-én, hétfőn emelt vádat Cong ellen a folyamatos telefonos zaklatások miatt. A férfi kirendelt ügyvédje kérte, hogy védencét vegyék pszichiátriai vizsgálatok alá, mivel a rendőröknek a férfi "Krisztus második eljövetele"-ként aposztrofálta magát.

Blaine Lawrence, vagyis a színésznő bátyja számos telefonhívást és sms-t kapott a Ted álnéven író Congtól, aki azért szeretett volna kapcoslatba lépni a színésznővel, hogy "megvédje" őt. Sms-eiben állítólag utalgatott a bostoni robbantásokra is, illetve azzal vádolta a színésznő báytját, hogy veszélybe sodorja Jennifer Lawrence-t, mivel a színésznő Bostonban volt a támadások előtt. Később e-maileket is küldött a férfi, aki a Bibliából idézett és azt mondta, hogy neki kéne feleségül vennie Jennifer Lawrence-t, majd olyanokkal fenyegetőzött, hogy ha egyszer mérges lesz, akkor elszabadul a pokol.