Détár Enikő és Rékasi Károly 29 év után válik - érkezett a hír. Azóta újságírók lesik a volt páros mozdulatait, szavait és tevékenységét. A Bors és a Blikk is beszámolt arról, hogy a József Attila színházban a Hattyúdal olvasópróbáját tartották tegnap, ahol a két főszereplő Détár Enikő és Rékasi Károly.

A páros a Fókusznak nyilatkozott arról, hogy mi is van most velük. "Egy férfinak is embert próbáló lett volna, ami velem történt. Előbb a súlyos beteg, harmincöt kilóra fogyott édesanyámat vesztettem el, majd a kapcsolatom is zátonyra futott.Több empátiát kérnék csak."

A Bors azt is felfedezte, hogy eltűntek a jegygyűrűk, de sokat beszélgettek egymással a szünetben a válófélben lévő felek. Ehhez képest a Blikk szerint alig beszéltek egymással a felek, és nem is tudták zavarukat leplezni.

A válófélben lévő házasok a színház előterében köszöntötték egymást, barátként. Csupán pár mondatot váltottak egymással a próba előtt, közben mindketten feszültnek tűntek. Az olvasópróbán aztán már inkább nem vettek tudomást egymásról. Végig kifejezetten távol ültek egymástól, és mindketten csakis a szerepükre koncentráltak. A munka végeztével szia-sziával búcsúztak, és külön autóval távoztak. - írta a lap.

Ha ez nem lenne elég hír a párról, akinek válását akár borítékolni is lehetett volna, kiderült, hogy Rékasi Károly vőfélyként keres pénzt. Szerencsére a fellépéséről videó is készült, ahol meg lehet tekinteni Rékasi külön erre az alkalomra varrt ruháját is. A Bors meg is kereste a színészt, hogy miért is vállalta el a feladatot.

"Főiskolás koromban nagyon sok jászsági lakodalomban vőfélyként vettem részt. Nemrégiben azonban megkeresett egy pár Jászberényből, ám először több alkalommal is nemet mondtam. De annyira szimpatikusak voltak a szerénységükkel és elszántságukkal együtt, hogy végül is elvállaltam" - nyilatkozta Rékasi. A cikkből az is kiderült, hogy az alkalomra ruhát is varratott, és annyira megkedvelte a melót, hogy felveszi a repertoárjába. Sajnos az ne derült ki, hogy mennyiért lehet a színészt megrendelni.