Tizenegy éves gyerekekkel nézetett horrorfilmet egy francia tanár – számol be a Local. Jean-Baptiste Clément (matematikatanár) a Fűrészt vitte be órára, a diákoknak azt mondta: „ez lesz az első horrorfilmetek". Tette oka ismeretlen, az viszont biztos, hogy az iskolavezetéssel nem egyeztetett, és más sem tudott a szokásostól eltérő tanmenetről.

A dolog úgy derült ki, hogy az egyik gyerek a párizsi iskolából hazaérve zavartan viselkedett, apja pedig rákérdezett, mi a baja. Ekkor azonnal elmondta, hogy matekórán horrofilmet nézetett velük a tanár. Azonnal értesítette az iskolavezetést, akik rendkívüli egyeztetésekbe kezdtek a tanárokkal. Clémentet kedden be is hívták meghallgatásra, és egy napra felfüggesztették állásából.

Mint a lap írja, az utóbbi hónapokra bőven jutott iskolai botrányokból: májusban egy Montpellier-i matekórán a gyerekek szvasztikán gyakorolták a geometriát, februárban egy észak-franciaországi tanár búcsúlevelet íratott diákjaival. (Ha nem látott még Fűrész-filmet, és már nem gyerek, az alábbi videó megmutat néhány trailert a sorozatból.)