Éneklésben törtek ki a három órás kényszerpihenő után az utasok, akiknek gépük az aszfalton ragadt víz és légkondi nélkül a 43 fokos hőségben. Miután ilyen körülmények között rekedtek a kifutón, és át kellett szállniuk egy másik gépbe, az Allegiant Air utasai részéről teljesen érthető lett volna a neheztelés, de ehelyett inkább dalolásztak - írta a Dailymail. A repülés vasárnap, a Las Vegas-i kifutón feneklett meg. Számos utazó beszámolt arról, hogy egy női utas elájult a folyosón, két másiknak pedig egészségügyi problémái akadtak. A kényelmetlen körülmények ellenére az utasok igyekeztek egymásban tartani a lelket, egy férfi R. Kelly dalát, az I Belive I Can Flyt bömböltette egy hordozható lejátszón, míg mások nevettek, énekeltek, és hullámoztak a kezükkel a levegőben. A szám iróniája, hogy a kezdőszöveg a dalban így indul: "Régebben azt gondoltam, hogy nem tudok sehova se eljutni, és az élet nem volt más, csak egy szörnyű dal", a fáradt utasokat nem lombozta le, sőt kuncogtak a szövegen, és felvételeket készítettek a telefonjaikkal.

De nem csak könnyű énekelgetés volt a gépen. Fracine Gutierrez, az egyik utas ezt nyilatkozta a Foxnak: "Az egyik utasnak vérezni kezdett az orra a hőségtől, így a mosdóba rohant. Majd egy másik utas kezdett el hányni. A harmadik utas elájul a folyosó közepén. Mindenki szörnyen kedves volt."

A Las Vegas-i Phoenix-i járat menetrend szerint indult volna vasárnap 11 órakor, 121 utassal a fedélzetén. Az MD-80-as repülőgépen technikai probléma lépett fel, amit egy utas egészségügyi gondja követett, ezért a gépet a földön kellett tartani 80 percig, mondta az Allegiance szóvivője. A kommunikációs igazgató, Bryan Davis elmondta hétfőn, hogy a légkondi a repülőgépen közvetlenül a motorhoz csatlakozik, így rendkívül nehéz volt hűteni a gépet, miközben a hőmérséklet 43 fok let az aszfalton. Ugyanakkor azt is mondta, hogy a légitársaság személyzete vizet osztott szét az utasok között. Egy órát eltöltve a reptéri terminálnál, az utasok egy másik gépre szálltak át, amely tovább késleltette a technikai problémák megoldását. Mr. Davis elmondta, hogy az utasok ingyenes italokat kaptak a gépen, és 100 dolláros jóváírást a jövőbeli utazásukból.