A glammodellek nevével fémjelzett márka a Sugarbird tulajdonosa felháborodott, hogy hamis Sugarbird ruhák lepték el a netet és egyes üzleteket is.

Visszaélnek a nevünkkel, és ezt nem nézhetjük tovább tétlenül – nyilatkozta a Borsnak a Sugarbird tulajdonosa, Csonka Hedvig.

A cikk szerint sokan jelezték, hogy átverték őket, ezért Csonka ügyvédhez fordult, mert  úgy érzi ezzel megkárosítják a céget és lejáratják a nevet. Bódi Sylvi ezért azt ajánlja a Facebookon, hogy csak a megjelölt üzletekben vásároljanak azok, akik Cukormadárkás ruhára vágynak.

„Szomorú, de azt is jelenti, hogy királyok vagyunk, ha már koppintanak és hamisítanak minket. Nézzétek meg az üzletek listáját, mert csak itt árulunk eredeti Sugarbird ruhákat! A többi kamu” – hívta fel a figyelmet Sylvi.

Olvasóink egy része biztos elcsodálkozik a híren, hisz a Sugarbird tervezői szeretnek külföldi tervezőktől inspirálódni. A River Island ruhájához teljesen hasonló is felbukkant már a kollekcióban, de van aki Dolce&Gabbana alkotását vélte felfedezni Debreczeni kollekciójában, de a Bebe kollekciójához hasonló is látható volt a 2011-es kollekcióban. Annak idején Dukainyilatkozott is nekünk az inspirálódásról.

"Persze, én is voltam bevásárlóközpontban, meg lehet nézni a nagyobb márkák üzleteit, ugyanolyan minták, színek, szabások, fazonok, voltak mindenhol, és ez mindig is így lesz. Mindig lesznek utánérzések: valaki kitalálta a csillagos motívumokat, és most azok is nagyon mennek mindenhol, mégsem mondanám, hogy a New Yorker a Zarától nyúl, az meg a Stradivariustól... Mindig is támadtak minket, és hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem figyeljük, mit csinálnak mások" – fejtette ki.

Reméljük Herve Leger nem fogja perelni a céget.