Négy és fél éve a hároméves Nissan Micráját egymillió forintért számították be Gregor Bernadettnek egy autókereskedésben, emellé kétmilliós bankkölcsönt vett fel, így jutott hozzá a vadonatúj, citrus metál színű Seat Ibizájához. A színésznő rendesen törlesztett, még akkor is, amikor svájcifrank-alapú hitele 22 ezerről 32 ezerre nőtt havonta, ám tavaly májusban ellopták az autót, ami azóta se került meg, Gregornak viszont ennek ellenére fizetnie kell a törlesztést a bank felé.

"A bank, ahol a kölcsönt felvettem, kötelezett biztosítás megkötésére lopáskár ellen is, ezért hideg zuhanyként ért, amikor kibontottam a bank levelét, amelyben felszólítottak, hogy a fennmaradó, 800 ezer forintnyi tartozásomat öt napon belül, egy összegben fizessem ki. Nem volt ennyi pénzem, így segítségért felhívtam a bank egyik vezetőjét. Elég érdekes megoldást találtak: az eredeti 800 ezer helyett másfél millió forintot kell visszafizetnem részletekben hét év alatt, de ha csak egyetlen napot is kések a csekk feladásával, azonnal, egy összegben követelhető tőlem. Egy éve fizetem a havi 13 ezer forintot arra, ami nincs is, és így kellene tennem még több mint hat évig, pedig szívesebben költeném a pénzt a fiaimra" - mesélte a színésznő a Blikknek.

A színésznő ügyvédhez fordult, mint mondta, nem hiszi, hogy érvényes biztosítása mellett kizárólag neki kellene viselnie a lopás összes kockázatát, míg a bank pedig semmi rizikót nem köteles vállalni.