Vadon János szerint nem gáz, ha az edző üti a gyereket

2013.06.21. 13:13

Sebestyén Balázs a ma reggeli Class FM-en futó Morning Showban Rákóczi Ferenccel és Vadon Jánossal arról beszélgetett,hogy mennyire engedhető meg egy gyerek bántalmazása az edzés során. A témát persze Szepesi Nikolett könyve szolgáltatta, ahol egyéb izgalmak mellett arról is írt, hogy milyen fegyelmező eszközöket alkalmaznak az edzők. Turi György el is ismerte, hogy egy-két pofon belefért a módszerekbe, bár azóta változtatott rajtuk.

Vadon János a beszélgetés közben azt mondta: "Én külön választanám, ha kislányról lenne szó, azt elképzelhetetlennek tartanám, nem élném túl. De ha kisfiúról van szó, akár pl. küzdősportolóról, szerintem ott egy-két tockos belefér, mert, hogy kell neki az egészséges hirig, hogy plusz intenzitással, plusz adrenalin szint.."

A teljes anyagitt hallgatható meg,(legkeményebb eddzések 1.) a 10 perc körül kezdődnek az izgalmas részek.

Vadonnak innen üzennénk, hogy mind az 1991-ben New Yorkban elfogadott gyerekek jogairól szóló LXIV. törvény,  mind az 1997-ben elfogadott gyermekvédelmi törvény tiltja a lelki, fizikai és szexuális erőszakot, sőt annak észlelése esetén kötelező a jelzőrendszer tagjaihoz fordulni.

Gyerekvédelmi tv.

(5) 40- 41. A gyermeknek joga van emberi méltósága tiszteletben tartásához, a bántalmazással - fizikai, szexuális vagy lelki erőszakkal -, az elhanyagolással és az információs ártalommal szembeni védelemhez. A gyermek nem vethető alá kínzásnak, testi fenyítésnek és más kegyetlen, embertelen vagy megalázó büntetésnek, illetve bánásmódnak.