Nemcsak a közönségtől kapott díjat Kocsis Korinna, az egykori Miss Earth Hungary a TV2 Szépségkirálynőjében szombaton este, hanem a zsűritől is, ám a harmadik, Miss Intercontinental címet nem fogadta el. Döntését a műsorban nem indokolta meg, ám az adás után a Velvetnek azt mondta, már közzétett egy erről szóló bejegyzést a Facebookon. A 22 éves kozmetikus-modell szerette volna átruházni a címet a titkos szavazatok alapján a sorban következő legszebbnek, ám ezt a szabályok nem engedték. A Miss Universe Hungary címet R. Kárpáti Péter lánya, Kárpáti Rebeka nyerte annak ellenére, hogy nem érezte esélyesnek magát egyik címre sem. A Miss World Hungary címet Rákosi Annamária kapta, így ő képviselheti Magyarországot a 63. világversenyen, amit Indonéziában rendeznek meg szeptemberben.

Update: A zsűri közben úgy döntött, mégis odaadják a koronát a sorban következő negyedik legszebbnek – így a 16 döntős közül Tímár Brigitta kapta meg Kocsis Korinna koronáját. Hajdú Péter, a műsor producere kérdésünkre elmondta, magára vette Kocsis Korinna döntését, és nem igazán érti őt, és azt sem, hogy miért jelentkezett a versenybe. Azt pedig végképp nem tudja, honnan veszi Kocsis, hogy sejthető volt, nem ő fog nyerni, a háziversenyek során és a döntőben ugyanis más-más tagokból állt a zsűri. Ő egyébként a háziversenyek alapján szerzett összpontszám alapján a második helyre várta. (Hajdú és Kocsis korábbi konfliktusáról itt olvashat.)

Kocsis Korinna Facebook-bejegyzése

'Mindenek előtt nem győzöm hálámat kifejezni azért a sok biztatásért és szeretetért, amit a közösségi média nyilvános és privát oldalain az elmúlt napokban fejeztetek ki számomra. Mindez sok erőt és kitartást adott számomra, hogy az elmúlt másfél hétben a maximumot hozzam ki magamból a végső győzelem érdekében, még ha ez most sajnos az eredményben nem is tükröződik.

Nagy szükségem volt erre, mert annak ellenére, hogy elsőként jutottam be a válogatóról a verseny döntőjébe, a verseny hivatalos Facebook oldalán a legnagyobb számban, (majd 1400) lájkolt kép rólam került ki, a legfontosabbnak tartott háziversenyt a Miss Beauty Face-t megnyertem, két ponttal maradtam le a Miss Bikini címről, majd nektek köszönhetően a Facebookon közzétett szavazás alapján legtöbben engem szerettetek volna végső győztesnek is látni – jelentős és folyamatos ‘ellenszélben‘ kellett helytállnom a versenyen.

Ahogy a Miss Intercontinental címről történő lemondásra vonatkozó döntésemet sem hirtelen és a helyszínen hoztam meg, úgy ezeket a sorokat is még a döntő előtt egy nappal írtam meg, annak tudatában, hogy nem én nyerem a Miss World és Miss Universe Hungary címek egyikét sem. 
Az okokról bővebben nem áll módomban információkat megosztani Veletek, mivel jelenleg köt a Magyarország Szépe Kft-vel kötött szerződésem, - annyit szeretnék elmondani, hogy miután a Miss Intercontinental címnél nemzetközileg magasabbra rangsorolt, Miss Earth Hungary címet már 2009-ben elnyertem, legfőbb célom ezzel a lemondással az volt, hogy ne fosszam meg egy általam már átélt nagyszerű élménytől azt a szépségkirálynő-jelölt versenytársamat, aki a zsűri pontszámai alapján utánam következve, a negyedik helyet szerezte meg. Gratulálok a győzteseknek!"