Nem volt nagy forgalmuk azoknak a cégeknek, melyek Friderikusz Sándorhoz köthetőek - írja a Napi Gazdaság.

A Megasztárban, a Legyen Ön is milliomosban és az Ének iskolájában is szereplő Friderikusz saját cégét a Friderikusz Produkció Kft.-t (FP) még 1990-ben alapította, többek közt Dömsödi Gáborral. A cégből 1994-ben kiváltak társai, és Friderikusz és édesanyja nevére került a társaság, amelyben 6 évig a Holland Antillákon, Curacao szigetén bejegyzett Stichting Testamantum 2000 Private Foundation is feltűnt tagként. 2008-ban a showman többségi érdekeltségébe került - derül ki aCéginfo.hu adataiból.

A mindössze 3 millió forint jegyzett tőkéjű cég 2012-ben 4,7 millió forint nettó árbevétel ért el, az adózott eredménye pedig egymillió forint volt. A kötelezettségállománya meghaladta a 66 millió forintot. (2008-ban még 131,5 milliós forgalma volt, de 16,2 milliós veszteséggel zárta az évet.).

Nem ez az egyetlen cége Friderikusznak, az 1999-ben alapított, üzletviteli tanácsadással foglalkozó Pro Kft.-ben is tag, melynek az tavaly mindössze kétszázezer forint volt.

.Műsorkészítéssel és ingatlanforgalmazással foglalkozik Friderikusz Sándor TV Pictures Productions Kft.-je, de ez a kft. sem bonyolított jelentős forgalmat tavaly, a nettó árbevétele mintegy 12 millió forint volt. Az összeget a beszámolója szerint televíziós műsorszolgáltatásból érte el.