Justin Timberlake-nek a napokban jelent meg – egyelőre klip nélküli – új száma, ami miatt máris botrány van, pedig egy egyszerű diszkóslágerről van szó. Timberlake Take Back the Night című száma miatt egy erőszak ellenes alapítvány perelni fog, az alapítvány neve ugyanis Take Back the Night – írja a Guardian.

A Take back the night kifejezés nyers fordítása a "Kérem vissza vissza az éjszakát", ami az alapítvány szemszögéből annyit jelent: kérik vissza a biztonságot az utcákon, ahol manapság éjszaka rengeteg erőszak van. Ez a kifejezés állításuk szerint már 40 éve a szexuális erőszak elleni akciók egyik jelmondata. Timberlake Take Back the Night című száma viszont semmi másról nem szól, mint hogy összevissza akar táncikálni és izzadni reggelig egy nővel, amíg meg nem látják a napfelkeltét.

Justin Timberlake dala pénteken jelent meg, a Take Back the Night alapítvány pedig még aznap küldött az énekesnek egy ügyvédi levelet, amiben arról tájékoztatták, hogy engedély nélkül használta fel a nevüket. "Azt mondták, hogy Timberlake egyszer sem hallott rólunk a szám megjelenése előtt. Nem tudom melyik országban él... ez egy nagy sláger, ő meg nem tette meg a megfelelő lépéseket ahhoz, hogy biztos legyen abban, hogy felhasználhatja-e ezt a nevet hozzá" – háborodott fel Katie Koestner, az alapítvány vezetője. Koestnernek az sem tetszik, hogy a szám szövege szexuálisan túlfűtött, de közben meg egyértelmű, hogy nem a szexuális erőszak ellen szólít fel, ezért nem szeretné, ha alapítványát ezzel azonosítanák. Mi pedig csak abban reménykedünk, hogy Koestner nem látta még Timberlake előző videóklipjét, amiben félmeztelen nők vonaglanak.