Ryan Reynolds beismerte, hogy a repüléstől való bénító félelme miatt elveszíti minden magabiztosságát a repülőgépeken és egy idegronccsá válik - írta a Female First. A színész utálja, amikor keresztül kell repülnie a világon a filmes karrierje miatt, és rendkívül idegessé válik a levegőben.

"Rettenetes utas vagyok. Teljesen kétségbeesem, ha repülőn vagyok. Utálom, annyira utálom" - idézte a lap. A 36 éves izompacsirta állítja, hogy egy tinédzserkori ijesztő ejtőernyős baleset volt az, ami miatt kialakult nála ez a súlyos repülőgép fóbia, és annak ellenére, hogy egy pilótát alakít a 2011-es kasszasikerben, A zöld lámpásban, még mindig nem tudta leküzdeni félelmeit. Egy interjúban a "Late Night with Jimmy Fallon" show-ban azt mondta: "Egy kicsit ideges vagyok a magasságtól is, de többnyire inkább a repülőgépektől. Amikor 19 éves voltam, a barátaimmal megpróbáltuk megszerezni az ejtőernyős engedélyt. A 13. ugrásomkor - szerencsés 13-as szám – kinyílt az ernyőm, a hevederek eltörtek és az egész valahogy függőlegesen nyílt ki, csapkodott a szélben, és egyáltalán nem lassított le. Csak forogtam magatehetetlenül és majdnem eszméletlenül. Nem volt mókás! Emlékszem, nagyon meg voltam ijedve, és alig mertem kiengedni a tartalék ernyőmet, mert az én idióta 19 éves eszemmel azt gondoltam, hogy akkor nem marad több ernyőm. Szerencsére észhez tértem, lekapcsoltam az ernyőt és kinyitottam. A tartalék ernyőt nem lehet irányítani, mert kerek, így hét-nyolc mérföldre tudtam csak leszállni a tényleges érkezési zónától és biztos voltam benne, hogy fennakadok valami elektromos vezetéken, vagy ilyesmi."

Bár túlélte, Ryan elismerte, hogy ez a traumatikus élmény egy hihetetlenül szerencsétlen módja lett volna a halálnak. Viccesen megjegyezte: "Micsoda módja a halálnak – túlélsz egy hatalmas ejtőernyős balesetet és egy fickó telefonvonalán égsz halálra!"