Súlya miatt nem kap munkavállalási engedélyt egy séf Új-Zélandra

2013.07.27. 13:38

Albert Buitenhuis biztosan jól főz, és enni is szeret, mivel 130 kilós - írja a BBC. A dél-afrikai séf Új-Zélandon szeretette volna megújítani éves munkavállalási engedélyét, ám a bevándorlási hivatal munkatársai nem adták meg az engedélyt, mivel nem felel meg az egészségügyi előírásoknak.

Mindezt annak ellenére, hogy már 30 kilót fogyott, azóta, hogy 6 éve Christchurch városába költözött. A hatóságok azért ilyen szigorúak, mert Új-Zéland az az ország, ahol az emberek 30 százaléka túlsúlyos.

Buitenhuis 2007 óta dolgozik az országban, sosem volt gond, egészen mostanáig. "Évente beadtuk a kérelmet, és sosem volt probléma"- nyilatkozott a férfi felesége. "Soha nem beszéltek Albert súlyáról, vagy egészségügyi állapotáról, bár akkor még jóval kövérebb volt."

De májusban a férfi munkavállalási vízumát már nem hosszabbították meg, mégpedig a súlya miatt.  "Az a vicc az egészben, hogy ő most soványabb, mint amikor ide érkezett, és akkor átment az egészségügyi szűrésen." A pár most a bevándorlási hivatalhoz fordult, kérve, hogy adják meg az áhított engedélyt.

A bevándorlási hivatal szóvivője szerint azért utasították el Buitenhuis úr kérelmét, mert kövérsége miatt valós veszély számára a diabétesz, a magas vérnyomás, és a szívbetegségek, ennek kezelési költségeit pedig az államnak kell finanszíroznia.