Valószínűleg Törökországban, az Alakreform táborban készítette azt a képet Schobert Norbert, amit csütörtökön délelőtt posztolt a Facebookra egy túlsúlyos, hátulról fotózott lányról. A kép mellé az Update-pápa olyan kommentet írt, amin még a saját követőinek jó része is kiborult. "A fánk-, gofripult győzelme... Gondolj bele! 18 év. A szerelem veszített. Női önérzet veszített. X láb nyert. Lúdtalp nyert. Örök narancsbőr nyert. 2 tip diabétesz nyert. Boldog élet veszített. Mindezt azért, hogy nyam-nyam a fehérliszt és cukor elolvadjon a szájban. Megéri? Hülyék vagytok? Nem érdekel, ha sértő. A barátok nem nyaliznak. Ez érted szól! Azért van az Update, hogy a nyami-nyamiról se kelljen lemondani. Még termék se kell hozzá, csak ész és figyelem! Ne fojtsd gusztustalan hájba az egyetlen életed! Nyami-nyami..." – áll a fotó mellett a bicskanyitogató kommentár. Schobert cikizős szövege a követőinél is kiverte a biztosítékot: akadt, aki is rákérdezett, kért-e engedélyt a fotó elkészítéséhez és közléséhez, más meg azt akarta tudni, vajon tudja-e az Update-pápa, hogy vannak-e hormonproblémái a lánynak.

"Gratulálok! Ismét tarolt az emberség, a minőség és a stílusérzék a részedről! Vajon ennek az embernek is van valakije, aki megvédi a facebookon, ahogy te szoktad Rékát, amikor leszólják? Vajon a te lelked is kövér, mint amikor a te dundi gyerekeidet véleményezőket így zárod rövidre? Vajon engedélyt kértél tőle, hogy felhasználd a hátulról készített fotóját? Tudod, nem csodálom, hogy állandóan támadások kereszttüzében vagytok, mert a tolerancia hiánya, mások csak feltételekkel való elfogadási képessége mindig úgy csatol vissza. Te pedig lépten-nyomon sugárzod az előítéletet. Majd akkor próbálj meg előadást tartani bárkinek, ha átlátod, hogy ezt az embert is szeretik, és attól, hogy nem eszi a te szójás cuccaidat még lehet, hogy önmagát is szereti és boldog. A helyedben pedig óvatosan nyilatkoznék, mert különféle csoportok népes tagsága mulat azon, ahogy te a klassz cuccaid mellett periodikusan pocakot eresztesz, amitől paraszt/kenyér/koplalós és még isten tudja milyen villámdiétával szabadulsz meg. További vidám nyaralást kívánok, amikor inkább az emberek szemébe nézel!" – szól az egyik komment, amit egy rakat másik bíráló követ. Ugyanakkor akadnak olyanok is, akik szerint a csernusi odamondás a megfelelő, és Schobertnek igaza van. Gratulálunk. Schobert több hozzászólásra reagált, egyebek mellett ilyeneket: "Támad a nyami-nyami, vagy végre felébredünk? Inkább leszek köcsög egy jó célért, mint simogató nyaligép. Nyami-nyami.." – írja Schobert úgy, mintha totál hülyének nézne mindenkit. A fitneszcelebnek egyébként egy héten belül ez a második olyan fotója, amin egy túlsúlyos nő látható hátulról, de a megjegyzésekkel csak most durvult be igazán.

Update: Schobert nem állt meg ennyinél. Délután egy körül újabb fotót posztolt egy elhízott nőről, ám ezt a képet biztosan nem ő készítette, a fotó ugyanis több blogon is megtalálható. Mindenesetre most ezt írta a képhez Schobert: „Ismét egy kis nyami-nyami boldogság! Boldogság? Öröm? Ez az? Nem kérek köszi. Cikizés? Nem. Ébresztés. Ez a társadalom a drogosokat pont úgy hagyja megdögölni, mint a kövéreket. Az ő gondja, mondják. Nem! A mi gondunk! Ébreszteni néha rázással kell! Főleg rémálomból. Az elhízás, az oda nem figyelés triplájára emelte a társadalmi kiadásokat, melyeket Te fizetsz. Te aki reggel futsz, tudatosan eszel, más pedig nyami-nyami önpusztít és Te adózol többet miatta. Egy sportosabb, okosabb, tudatosabb országot szeretnék! Lájk, ha egyetértesz! Ne edd el az életed! Norbi” A kommentelők most sem fogták vissza magukat, de persze ezúttal is akadtak olyanok, akik egyetértenek vele.