2013.08.06. 18:10

Mit a francia Local írja, egy 29 éves párizsi nő online hirdetésben ajánlotta fel melleit a rászorulóknak. A cecelia232 néven jelentkező hirdető saját bevallása szerint egészséges anya, aki tudna a sajátja mellett más újszülöttet is szoptatni. Vállalkozása azért kelt nagy sajtóvisszhangot, mert hangsúlyozza, különösképpen meleg férfipároknak ajánlja szolgáltatását, akik egy idén hozott törvény értelmében örökbefogadhatnak Franciaországban.

Bérelne?

  • 64
    Kizárt
  • 42
    Lehet
  • 38
    Biztosan

„Fiatal, egészséges anya vagyok, képzett nővér, 29 éves, és bérbeadók a melleim, babák etetésére. Minden nap tizenkét etetést tudok felajánlani. [...] Meleg férfipárok nem tudják anyatejjel táplálni a babáikat, pedig ettől lesznek egészségesek, gyakorlatilag ez biztosítja számukra a megfelelő táplálást. [...] Csak komoly érdeklődők keressenek" – így a hirdetés. Cecelia (ha egyáltalán így hívják) egyébként napi 100 eurót (csaknem 30 ezer forint) kér a szolgáltatásért, amelyre egy online naptárban is be lehet jelentkezni, nyilván azért, hogy lássák, ha aznapra már elfogyott a tej.

Az érdekes vállalkozás viszont sajnos törvénybe ütközik: a vonatkozó francia jogszabály szerint a fölösleges anyatej gyűjtését és elosztását a népegészségügyi szervek tejbankjai rendezik. A hirdetést szerepeltető e-loue.com igazgatója, Alexandre Woog viszont állítja, jogászaik szerint legális a szolgáltatás, és kész. Ceceliára mindenesetre eddig nem csaptak le a hatóságok, vagy tizenöt érdeklődő viszont már jelentkezett.