18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Lady Gaga meztelen performanszot adott elő

2013.08.08. 08:22

Az énekesnő mostanában nem szórakozik mindenféle extrém megjelenéssel, zömmel inkább a pucérságra koncentrál, július végén a V magazinnak pózolt így. A JustJared találata szerint a Marina Abramović Intézet támogatására most egy meztelen videóba szállt be. A híres (és gyakran meztelenkedő) szerb-amerikai performatív művésznő alapítványa is mindenféle művészeti ág támogatására alakult.

Az intézetben az Abramovic-metódust is meg lehet tanulni, ezt teszi a meztelen Gaga is a videóban. A metódus lényege, hogy fokozza a résztvevő testi-lelki tapasztalatainak jelenvaló tudatosságát. A video elején az énekesnő fehér kezeslábasban fekszik és kiereszti a hangját, amilyen hosszan csak tudja. Ugyanezt végrehajtja, esőben egy folyóban állva, bizarr sárga szarvakkal a szemén. A következő vágóképen Abramovićnak ül háttal egy folyóba helyezett széken, majd jön a meztelen rész. Itt bekötött szemmel, feltartott kézzel mászkál, majd egy erdőben ragad meg egy gallyat. Egy fahárban is látható egy furcsa jégszerű tömbbel, majd annak darabjaival. Tehát átélte a jelen tapasztalatát.