Bonyolult és kellemetlen ügybe keveredett az amerikai talk-show házigazda, a befolyásos Oprah Winfrey Svájcban – írja a Gawker. Állítólag ugyanis megtagadták tőle, hogy egy táskaboltban megmutassanak neki egy 38 ezer dolláros (8,5 millió forintos), krokodilbőr Tom Ford táskát. Oprah rögtön rasszizmust kiáltott, pedig később kiderült, a jóindulatú eladó csupán spórolni akart a vevőnek azzal, hogy olcsóbb táskákat ajánlott a figyelmébe. Az eladó tagadja, hogy előítélet vezette volna, de Oprah szerint a taglejtéséből és szavaiból ez jött le. Eleinte azt mondta a műsorvezető, hogy abból jött a rasszizmus, hogy bőrszíne és külseje miatt ajánlották neki az olcsóbb táskát.

Oprah új filmjének, a Butlernek (azaz Komornyiknak) a premierjén beszélt egy vörösszőnyeges interjúban az incidensről. "Úgy gondolom, hogy egy svájci incidens csak egy svájci incidens. Nagyon sajnálom, hogy így fel lett fújva mindez. Szándékosan nem említettem az üzlet nevét. Elnézést, hogy azt mondtam, Svájcban történt" - mondta a zürichi esetről némileg furcsán. Azt ő is érezte ekkor, hogy gyenge lábakon álltak a vádjai, hisz "senki sem mondta a szemembe az N-szót", de így is érezhető volt azért, hogy furcsállják az ő jelenlétét a boltban. Végül elmondta, egész Svájctól azért csak nem kér már elnézést.

Frissítés: Időközben a Gawker kiszúrta, hogy Amerikában azért a vezető lapoknál is vannak még tájékozatlan újságírók. A Wall Street Journal munkatársa ugyanis úgy kommentálta a történteket, hogy a bolt eladója valószínűleg nem volt erős angolból, Oprah pedig nem tud svájciul. Svájciul.