Schobert Norbert és kedves felesége, Rubint Réka épp a Földközi-tengernél nyaralnak, amit szerencsére szinte percről percre meg is örökítenek, hisz mindkettejük Facebook-oldala tele van a nyaralást jól dokumentáló fotókkal. Schobert ma egy újabb nyaralós képet posztolt Facebook-oldalára, amelyen Rubinttal pózol a tengerparton egy hasadékban, a kép alatt pedig azt próbálja megfejteni, hogy mi a helyzet a vízszinttel és a globális felmelegedéssel. A 'Párommal löszfalba' című képért kattintson ide.

"Itt jól látható, hogy régen kb. 20 méterrel feljebb volt a Földközi tenger átlag vízszintje. Ez megfigyelhető a Balaton déli partjainak löszfalainál is. Csak azt nem értem, hogy a média minek riogatja a dolgozó népet a globális felmelegedéssel és a tengerek szintjének emelkedésével?????? Tudja valaki? N" – tette fel a kérdést Facebookon Schobert, aki ezek szerint nem hisz a globális felmelegedésben, viszont valamit megfigyelt talán az egyébként a Balaton észak-keleti csücskénél fekvő Balatonkenesei löszfalaknál, csak nem tudjuk, hogy mit.

Azt sem tudjuk, hogy Schobert honnan veszi az információt, miszerint a globális felmelegedés csak a média riogató eszköze, mint ahogy azt sem, hogy ki mondta azt neki, hogy a Földközi-tenger vízszintje húsz méterrel magasabb volt "régen", vagy hogy utóbbi alatt hány évet ért. Illetve azt sem tudjuk, hogy honnan veszi a húsz métert, mert ha a képen szerinte jól látható az a húsz méter, ami szerintünk maximum hat, akkor már ezt a problémát is értjük.

Sajnos tartunk tőle, hogy Schobert egyébként még sosem hallott az árapályról, ami a tenger szintjének periodikus emelkedése és süllyedése, vagyis a dagály és az apály, amit a Hold és a Nap vonzásának befolyása okoz, és ami elég szélsőséges is tud lenni.

Egyébként az összeesküvést sejtő Schobert kérdésére a kommentelők szerencsére gyorsan reagáltak, és megfejtették, hogy a média miért riogatja szerencsétlen dolgozó népet:

"A sok szabadkőműves szeretné a népességet csökkenteni es jol hangzik hogy a globális felmelegedést a tulnepesedes okozza!sajnos ezen dolgoznak az emberek hogy hogyan lehetne csökkenteni a népességet mindenféle gyógyszerekkel meg vakcinakkal! Pedig Isten azt mondta hogy szaporodjunk,sokasodjunk es töltsük be a földet..."

"Ha félelemben tartják a népet, több pénzt vesznek el és nagyobb "rendet" tudnak tartani.."

"A média elsődleges célja a félelemkeltés...régen az se érdekelt senkit, ha jön egy kis frissítő vihar, ma meg már országos pánikot csinálnak belőle...irányítani akarnak...már aki hagyja magát...én ezért nézek egyre kevesebb híreket és kereskedelmi csatornát, és inkább élvezem az életem..."

"Ja és hogy miért riogatnak minket? Azért mert ezt akarják! Ha van időd nézegesd meg az Enigma régebbi adásait és az Enigmákat. Minden választ megtalálsz. Rochildok, Bildelbergek... Illuminátusok, szabadkőművesek. Na ők irányítják a világot. Az a tervük, hogy az embereket 7 milliárdról 5 millióra csökkentsék. Nem tudom melyik amerikai államban fel is van állítva egy hatalmas kőoszlop amibe bele van vésve ez. Sok érdekes dolgokat megtudhatsz a műsorokból amit ajánlottam."

"Norbi van alapja a dolognak.fent a hegyekben kritikus a helyzet! Az idojaras teljesen megvaltozott! Regen nem voltak nagy viharok foleg nem tornádó magyarorszagon! Nem hiaba riogatnak minket!"

Viszont most már mi is nehezen döntjük el, hogy akkor mi az igazság. A média bontja a löszfalakat, vagy a szabadkőművesek? Mekkora volt a vízszint régen? Mikor régen? A Balaton-parton ezek szerint látszik, hogy a Földközi-tenger régen húsz méterrel magasabb volt? Léteznek-e löszfalak, és ha igen, hol? Mozog-e a víz, és ha igen merre? Mit látott Schobert a Balaton déli partján, és ki riogat kit? Lehet, hogy a médiát is a szénhidrátlobbi irányítja?