A 68 éves zenész június 11-én adott koncertet a New York-i Magyar Házban, melynek bevételét, 2500 dollárt árva gyerekeknek ajánlott fel. A koncertszervező, H. Albert azonban eltűnt a közel 540 ezer forintnak megfelelő összeggel, Hobó ezek után döntött úgy, hogy nyílt levelet ír a Magyar Háznak, melyet honlapján tett közzé.

„Tisztelt Hölgyeim és Uraim! (...) Keserű szájízzel közlöm, hogy az önmagát becsületes és mélységes magyar érzelmű emberként aposztrofáló H. Albert a 2013. június 11-én a New York-i Magyar Házban tartott fellépésem előre megállapított 2500 dolláros gázsijával együtt eltűnt. Telefonját nem veszi fel, e-mailjeimre nem válaszol. Az összeget jótékony céllal a Böjte Csaba által vezetett árvákat gondozó intézménynek szántam, ő pedig – "elmondása szerint" – amerikai magyar iskolákat szeretett volna támogatni a bevételből.

"A koncert óta eltelt időszakban levelek sorozatát kaptam tőle, – szükség esetén ezek mind megtekinthetőek – melyekben kapolcsi, budapesti, egri majd kolozsvári találkozókat ígért és kért tőlem, ahol az összeget átadja és végleges felhasználását és annak arányait eldöntjük. Ismerve Holló úr világnézetét és elkötelezettségét a "magyarság" iránt, igen érdekesnek tartom, hogy egy árva gyermekek javára létrehozott és anyagilag sikeres jótékonysági koncert bevételének elosztását és felhasználását ilyen sajátos "magyar" módon értelmezi és hajtja végre” – írja honlapján Hobo.

A Blikk közlése szerint a zenész azt is említi, hogy közel 1000 dolláros útiköltségét sem térítette meg senki.