A Csabdi határában fekvő Tiborcz-birtokra vezető út a legjobb indulattal is eléggé elhanyagolt állapotban van. A majdnem 2 km-es útszakasz kátyúkkal volt tele, még kedden is, amikor a helyszínen jártunk. Ehhez képest örömhír, hogy a HVG beszámolója szerint kátyúmentesítik az utat, melyet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium háttérintézménye átadott az önkormányzatnak, de előtte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. rendbe tette.

Kedden a faluban még csak beszéltek róla, hogy útfelmérők jártak a környéken, de ezek szerint néhány napja Csabdi és Tükröspuszta útjait leaszfaltozzák. A helyiek szerint Tükröspusztán csak a Tiborcz család lakik, mi azonban találkoztunk szomszédokkal, akik minden bizonnyal igen hálásak, hogy végre nem verik szét az autójukat.


Íme, a helyszín

„Mi másért, ha nem a násznép zötykölődés nélküli kijutásáért álltak most neki hirtelen az út toldozásának, foldozásának?” – nyilatkozta egy helybeli a HVG-nek.

„Mivel helyi lakosok használják a mintegy 650 méteres szakaszt, a vagyonkezelő Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ (KKK) (a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium háttérintézménye – a szerk.) a ténylegesen érintett csabdi önkormányzatnak való átadásáról döntött. Az átadás előtt bizonyos munkákat el szoktak végeztetni, például a balesetveszélyes ütőkátyúk megszüntetését, padka- és rézsűkaszálást, bokorirtást. Ezeket rendelte meg társaságunktól augusztus 30-án a KKK, amelyeket el is végeztek szakembereink, összesen nettó 1,637 millió forint értékben” – írták a lapnak.