Veronica Vendez egy ujjműtétre érkezett a Torrance Memorial kórházba még 2011 októberében, de egy csúnya tréfa áldozataként távozott - írja az Opposing News. Dr. Patrick Yang, a sebész ugyanis matricákat tett a nő arcára, és egy bajuszt is odabiggyesztett rá. A matricák tetovált könnyeket ábrázoltak, stilizált formában, utalva egy bűnözői csoportra. Miután elkészült a mű, még egy fotó is készült Valdezről, aki most úgy döntött perelni fog. Patricia Gomez ( a kép készítője) ugyan azt állította, hogy törölte a fotót, de a kép valahogy mégis a Facebookon, majd onnan a NY Daily Newson kötött ki.

Ráadásul Valdez 13 évig dolgozott a kórházban, és jó viszonyban volt a műtétet végző stábbal. "Azt gondoltam ez csak egy vicc, és Valdez érteni fogja" -nyilatkozta Yang. Ehhez képest a sértett úgy érezte, hogy bántalmazták, és sokkos állapotba került az eset után.

A nő az eset után távozott a kórházból, és most a bíróságon keresi igazát. Beperelte a kórházat, az aneszteziológust, és a műtétet végző személyzetet is.

A kórház tájékoztatása szerint ráadásul 2009 óta tilos a mobiltelefon használata a betegek által is látogatható területeken, mert egy orvoslátogató egyszer lefotózott egy meztelen beteget. A per 2014 elején kezdődhet el.